Skocz do zawartości

[Wprawa] Fragment zjazdu Nordkapp

lukers

Rekomendowane odpowiedzi

Koniec czerwca + lipiec w tym roku przejazd rowerami z Polski przez Litwę, Łotwę, Estonię, Finlnadię do Norwegii na Nordkapp, a stamtąd rowerami przez Olderfjord do Alty (z Alty  lot samolotem do Polski). Plan na przyszły rok Cabo Da Roca zaparszam na swoją stronkę www.tourbike.eu.

Myslalem ze sie gdzies minelismy Ja bylem 6.08-28.08

Spotkalem takiego sakwiarza z Polski ktory jechal z Oslo na Nordkapp a potem w dol przez finlandie promem do Tallina i Lotwa Litwa. Ja jeszcze nie mam za bardzo planu na nastepna wyprawe ale moze gdzies gdzie jest troche cieplej ;-)

Wiesz co nie wiem nie jeżdze z licznikiem, jeżdże dla przyrody, widoków, a nie bicia rekordów prędkości czy liczenia km-ów.

Ale licznik nie służy tylko do bicia rekordów prędkości i kilometrów...

Grzegorz1988wroc za parę dni będę miał filmik z wyprawy to oczywiście wrzuce. Co do kwestii licznika to już nie chce mi się ciągnać tego tematu chcecie to używajcie wolny kraj.    

A i jeszcze jedna uwaga grzegorz1988wroc fotka którą wrzuciłeś bajeczna :).

Nikt nie karze ci oglądać tego filmiku, a tym bardziej komentować.

Skoro wrzuciłeś, to obejrzałem, przymusu nie czułem, za to znudzenie tak. Do komentarza też mnie nikt nie zmusza, ale słowa dezaprobaty same się cisną. Internet pełen jest nudnych, bezsensownych filmików i zdjęć. Tylko ich autorzy się nimi ekscytują, bo byli tam na miejscu i tylko im kojarzy się to z pewnymi emocjami, widzowie zwyczajnie się nudzą, moim celem nie jest hejtowanie, tylko zwrócenie uwagi na to, że powielasz nudny, nikomu nie potrzebny stereotyp posiadacza kamerki. Mnie Twoje filmy nie przeszkadzają, obejrzałem jeden i wiem, że szkoda czasu na więcej w razie gdybyś wrzucił.

Mnie się widoki bardzo podobają jak dla kogoś widoki w postaci gorek, przestrzeni są nudne, trudno co zrobić :), mnie się podobają i to jesť najważniejsze :), przynajmniej następny razem nie będziesz już oglądał bo wiesz czego się spodziewać ;).

Żeby zobaczyć księżycowy krajobraz nie trzeba jechać na północ. 

Ze względu na klimat (pewien nie jestem, gdybam) w bardzo wielu miejscach na wysokości 200-300 m n p m nie występuje już inna roślinność niż trawy. 

Niedaleko domu (Bergen) mam parę górek, najwyższa 600 m i od 1/3 wysokości jest już pustynia. 

Zastanawia mnie co właściwie ciągnie ludzi na Nordkapp - ja widzę w tym jedynie kwestię zdobycia tego miejsca o własnych siłach. 

Sami Norwegowie reklamują niektóre miejsca choć właściwie nie wiem z jakiego powodu je wyróżniają na tle bardzo wielu innych równie pięknych z znajdujących się dużo bliżej (czytaj - w lepszych warunkach klimatycznych). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...