barteksz1010 Napisano 28 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Witam. Kilka lat temu dostałem rower widoczny na poniższym zdjęciu. Mam pytanie. Czy jest to Oryginalna Koga (Jeśli tak, to prosiłbym o model), czy może jakaś podróba? Podobno ma ok. 20 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 29 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Te chromy tak pożarte czy to tylko nalot? Ja się nie znam, ale bacznym okiem przyuważyłem "koga miyata" na rurze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Mufa suportu jest nawiercana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteksz1010 Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Szczerze mówiąc to nie wiem. Nie znam się zbytnio na rowerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Nie trzeba się znać Popatrz na rower od dołu. W topowych modelach Koga czasami stosowała nawiercane mufy np: To by jednoznacznie potwierdzało oryginalność Jeśli nie to szukaj dalej. Tu masz katalogi Kogi z lat 81-94 http://www.miyatacatalogs.com/2007/12/miyata-catalog-1986.html Patrz na kształty muf, osprzęt (Koga stosowała wysokie modele Shimano). Chromowane widelce Koga stosowała np w serii Pro w 1986, tylko napis był wtedy inny. No i ten wsciekly róż mi nie pasuje. Mufa suportu malowana na złoto to raczej twórczość póżniejszego włascieciela. A że napis jest w tym samym kolorze to trochę budzi wątpliwości.Z drugiej strony te półokragłe nafrezowania w łaczeniach z rurkami tylnego trójkąta były stoswane przez Kogę. Kształt muf przy sterach też podobny. Możesz też spisać nr ramy i wysłac maila do Kogi (plus kilka fotek), może potwierdzą oryginalnośc i podadzą rocznik. Miłych poszukiwań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.