Skocz do zawartości

[oświetlenie] do 100 złotych - sklep PL

Piotrek1243

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

jako, że mamy jesień, a zima coraz bliżej, przyszedł czas na zakup lampki rowerowej.

Moje wymagania:

- dość spora moc (będę jej używał, do jazdy po lesie, gdy jest ciemno przy niedużych prędkościach, myślę, że koło 15 - 20 km/h, jak i również do jazdy po szosie i mieście)

- zasilanie jest mi obojętne, tj. najlepiej paluszki AA lub AAA

- chcę kupić cały zestaw od razu w polskim sklepie (allegro, itp.)

- jak najdłuższe trzymanie na baterii, ale to chyba w większości zależy od zainstalowanego zasilania

- wygląd, powiedzmy nie z "odpustu"

Jeśli będzie rzeczywiście warto dopłacić to te 20 - 30 złotych jestem w stanie dać, ale wolałbym się trzymać tej stówki bez przesyłki.

Bardzo dziękuję za pomoc.

Gość forestowy
Napisano

Do lasu, prędkość ~ 20 km i zasilanie AA/AAA do 100 zł ? To IMHO niewykonalne. Ale niech się inni wypowiedzą

Napisano

Nic lepszego od convoy'a s2/s3 w tej cenie nie kupisz. A jeśli chcesz tego używać w lesie to będzie to najsensowniejszy wybór za tą kwotę.

A sama latarka świeci naprawdę bardzo jasno, jest też dobrze wykonana i na przyzwoity czas pracy na akumulatorze. A te są jeszcze dodatkowo dość tanie.

Ale jeżeli chodzi o te sklepowe to żadnej rewelacji nie ma i chyba ten mactronic będzie jednym z lepszych. Choć i tak nie ma startu do convoy'a i praktycznie pod każdym względem wygrywa convoy. Tutaj jest też porównanie jasności http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13282 .

Napisano

Temat oświetlenia jest wałkowany w wielu wątkach na tym forum.

Moja rada: odpuść sobie baterie/aku AA/AAA.
Zainwestuj w coś na ogniwach 18650.
Tak jak koledzy pisali - zajrzyj na forum swiatelka pl   -   spokojnie możesz kupic tam np. Convoya od Dariusza70 (przesyłka w 2 dni), ogniwa od Woytazo a inne gadżety (uchwyt na kierownicę, ładowarka) albo na allegro albo właśnie od dariusza70.

Do 100 zł raczej nie kupisz dobrego oświetlenia. Musisz troche dołożyć.

Napisano

Znajdź na forum, poproś o wystawienie na allegro i gotowe. Chyba, że chodzi Ci o gwarancję na papierze. Ci ludzie z forum (Ci z dużą sprzedażą) są pewniejsi niż niejeden z allegro. Gwarancję zapewne też dają.

Napisano

Zajrzyj na swiatelka.pl i te zdjęcia które chłopaki zamieszczają mogą wydawać się nie realne ale każdy kto kupił convoya potwierdzi że to prawda. Ja mam s2 i potwierdzam.

Możesz kupić sobie w Chinach z darmową przesyłką i powinieneś się wyrobić. Ale ogniwa kup u nich na forum.

Napisano

W sklepie za tę cenę i do lasu to możesz sobie kupić co najwyżej paczkę świeczek - wyjdzie najtaniej a efekt będzie podobny :P  Tak jak koledzy wcześniej pisali latarka taktyczna w stylu Convoy S2/S3 jak Ci zależy na allegro to na pewno chłopaki z forum swiatelka Ci aukcję wystawią. 

Napisano

Zoomy to tandeta. Jak pogooglasz to się dowiesz, że zoomy mają kiepską optykę. W tym zestawie dostajesz nowe ogniwo typu "odpad ze śmietnika" (to nie żart ani przesada).

Nie polecam.

Napisano

Lidl. Przy predkosci 15-20km/h wystarcza w zupelnosci. Cena 60zl przód i tył. Tylko obawiam sie ze aktualnie nie ma oferty rowerowej

Napisano

Nic Ci z modelu bo nigdzie poza sezonowymi akcjami Lidla tej lampki nie kupisz. Więc nie wiem też po co ktoś Ci tą lampkę poleca skoro dostępna będzie pewnie dopiero na wiosnę. 

A jak zależy Ci na allegro to nie rozumiem czego tam nie poszukasz polecanego Convoy-a - co jakiś czas się pojawiają. 

Jak Ci nie pasuje to powiedz wprost. 

Prawda jest jednak taka że w tej cenie nie ma nic lepszego a jedynymi osobami które polecą Ci inną lampkę będą nie użytkownicy tego forum tylko sprzedawcy w jakimś sklepie :)

Napisano

Na upartych nie ma rady, większość piszących poleciła mu to samo a i tak autor szuka po swojemu - niech kupi co chce, z lidla, biedronki albo megasamu Społem inaczej się nie nauczy jak wyrzucić w błoto 100zł ;) Nauka też kosztuje. 

Napisano

Powiem wprost i proszę o doradzenie, a nie komentowanie.

100 złotych, gotowy zestaw, allegro, jak najdłuższe świecenia, przysyłka pobraniowa.

Moim zdaniem niezły wybór na przód to Sigma Lightster - na wolną jazdę w ciemnościach powinna wystarczyć. Najtaniej widziałem tu (odbiór osobisty w dużych miastach):

http://www.agito.pl/sigma-lampa-rowerowa-przednia-lightster-18400-2700-1002865.html?cid=5191

Ewentualnie tańsza Sigma Roadster:

Za resztę dokupisz przyzwoitą lampkę na tył w sklepie rowerowym lub markecie.

Napisano

Jeśli budżet na zakup lampki waha się w granicach 100 zl to powiem MACTRONIC! Ja mam 243 lumeny dalem za nią 114 zl, ale żaluję że nie dorzucilem 30 zl i nie kupilem 500 lumenów. Przewaga tej mocniejszej jest taka że jest bardziej oszczędna.

Napisano

Ten Mactonic ma 500lm skupionego światła o trupiej barwie.

Convoy S2 ma 700-800lm światła o dużo lepszym rozkładzie ci ciepłej barwie.

W swoim rowerze mam zamontowane:

- UF 501B z folią 1.4A jako krótkie światła

- Convoy C8 2.8A OP jako długie.

Przy konfrontacji z takim Mactronikiem jak podałeś, to może się on co najwyżej schować jako latarka do zejścia do piwnicy.

Napisano

Mam matronica noise 500... leży w szufladzie, a jeżdżę z convoyami.

Noise 500 jest po prostu gorszy. Jedyny plus mactronica to uchwyt gdzie można regulować góra/dół przy montażu na kasku. Reszta na minus w mojej opini (szczegóły w linku z sygnatury).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...