Zuby Napisano 26 Listopada 2014 Napisano 26 Listopada 2014 Witam. Mam niewielkie mieszkanie i jestem zmuszony trzymać rower przy kaloryferze przez cala zimę. Czy dlugotrwałe ciepło może wpłynąć na wytrzymałość materiałów. Najbardziej się boje o ogumienie i całe koła, bo są najbliżej grzejnika (dosłownie sie stykają) Proszę o pomoc, bo ziiiima długaaa
MokryxD Napisano 26 Listopada 2014 Napisano 26 Listopada 2014 Mój rower tak stoi i nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków. Nawet same plusy, bo rower w zimie po jeździe szybciej schnie.
llancer Napisano 26 Listopada 2014 Napisano 26 Listopada 2014 Mój raz tak stał i 3 godziny po treningu w zime nagle powietrze z koła ktore bylo pare cm od grzejnika nagle ucieklo,przy mnie. Winą był za bardzo w bok naklejony wentyl na dętce ze ledwo byla dziura (schwalbe) Po za tym zero problemow z takim miejscem.
mklos1 Napisano 26 Listopada 2014 Napisano 26 Listopada 2014 @@Zuby, Upuść trochę powietrza, tak do 20 PSI i będzie dobrze.
Mod Team Puklus Napisano 19 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 19 Grudnia 2014 Panowie rower to nie gitara, nic mu nie będzie Nikt się nie pyta nikogo czy tak można i stawia rower na balkon od południowej strony i smaży się na słońcu całe lato nie dość ze gorąco większe niż od grzejnika to jeszcze pominie UV. Wzrost temperatury, może spowodować wzrost ciśnienia w pneumatyce rowerowej, gównie widelce i dampery, Jednak nie ma sie czym martwić.
MikeSkywalker Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Podejrzewam że temperatura nie będzie wyższa niż podczas jazdy przy +40 w lecie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.