thomasz Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Jak ktoś jeszcze nie widział, to polecam. Niezłe wykorzystanie wszystkich danych gromadzonych przez strave 160 milionów rejestracji przebytych tras 375 bilionów zarejestrowanych punktów/segmentów http://labs.strava.com/heatmap/#6/19.35146/51.29029/blue/bike Mapa robi wrażenie. Ja np. mogę sprawdzić przejezdne ścieżki w moich okolicach. Już wiem gdzie się wybiorę kolejnym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Świetna Holandia i UK świecą się prawie całe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Szwajcaria też nieźle pokryta Wszystko zależy od ilości użytkowników w danym kraju ale i tak można popatrzyć sobie na przejezdne traski i wybrać się gdzieś w nowe i nieznane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 26 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 No! Od razu widać, gdzie się jeździ. Włosi i Słowacy też nieźle podświetlają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hobson Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Generalnie warto wiedzieć (może komuś to się przyda ), że heatmapy generowane przez Stravę to nie tylko ładnie wyglądająca zabawka. Heatmapy generowane są z anonimizowanych danych, które Strava gromadzi z myślą o lokalnych samorządach, organach odpowiedzialnych za infrastrukturę miejską, rowerową, itp. Za odpowiednią opłatą np. miasto może uzyskać dostęp do danych dotyczących przejazdów (nie tylko punktów i tras, ale także tempa i prędkości) i np. przeanalizować, którędy jeżdżą rowerzyści, gdzie jeżdżą, a nie powinni, gdzie nie jeżdżą, a mogą, gdzie muszą się zatrzymywać, gdzie najczęściej zwalniają itp. Z założenia analiza tych danych ma ułatwić planowanie i budowę infrastruktury oraz analizę ruchu rowerowego. Sam nie widziałem tych danych w żadnej opracowanej postaci, ale ciekawy jestem, ile można z nich wyczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 A tu za darmo można stworzyć heatmap tylko dla swoich aktywności http://www.jonathanokeeffe.com/strava/map.php Edit: Dla przykładu mój 2014 rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 faktycznie fajne, na stravie mozna to robic w premium, Kekacz zagesc troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Tylko asfaltami latam, więc trudno zagęścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.