Skocz do zawartości

[ochraniacz na buty] - zwykłe adidasy

Andrew72

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Chciałbym się Was poradzić odnośnie ochraniaczy na buty

Posiadam obuwie zwykłe Adidas . Wyglądają prawie tak jak na załączonym obrazku. Z tą różnicą ze "język" obuwia jest z siateczki.

post-180881-0-57472400-1416950987_thumb.jpg

Szukam ochraniacza na obuwie które spełni dwie funkcje:

1. Przeciwdeszczowy ( woda mi się wlewa do obuwia w czasie deszczu, a jak przejadę przez kałużę bo na ulicach studzienki nie odbierają to w butach mam basen)

2. Termicznie tak żebym mógł zima jeździć . Tu nadmienię ze te buty zmieszczą grubą skarpetę ale dodatkowa ochrona termiczna wskazana.

Mam obuwie gdzie jego  podeszwa 30,2 cm (od początku do końca buta). I jak się pytałem sprzedawców internetowych jaki dobrać rozmiar to rozrzut był od L, XL, XXL. 

Moje obuwie ma rozmiar 43 ale to pewno różni się od 43 buta rowerowego, dlatego dla precyzji podaje konkretną długość buta 30,2 cm 

Jaki ochraniacz byście polecili który by spełnił moje potrzeby i pasował do buta

budżet około 100zł , z drobnym marginesem

Ją używałem w zeszłą zimę neoprenowe Rogelli z adidasami i platformami z pinami i nic im się nie stało. Na podeszwie nie mają pianki tylko twardy nylonowy pasek. W tym sezonie ciągle wiernie służą, już z spd.

Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty!

Mam, używam i polecam BBB Waterflex BWS-03.

Kosztowały mnie €19 (czyli ok. 80PLN).

Używam ze zwykłymi "adikami" w rozmiarze 43-44 a ochraniacze musiałem wziąć w rozmiarze 47-48 i jest OK.

Na zwykłe "adiki" trzeba brać sporo większy rozmiar,

bo sugerowany w tabelach dotyczy obuwia rowerowego SPD,

i to z reguły typu szosowego.

Ochraniacze neoprenowe na buty SPD odpadają, bo zniszczysz je od szurania podeszwami o pedały.

Kolego... w przypadku zwykłych pedałów każde ochraniacze będą ulegały szybszej degradacji ;)

• Mod Team

Są nawet ochraniacze dedykowane zwykłym, cywilnym butom. Niestety, dostępność w Europie raczej znikoma.

Przykładowo:

http://www.campmor.com/Product___51941?cm_vc=PDPZ1
http://www.bicycleclothing.com/Rain-Bootie-Shoe-Cover.html

Jeśli chodzi o odpowiedni rozmiar ochraniaczy, tych dedykowanych butom szosowym czy MTB, to brałbym coś, o 2-3 rozmiary większego i jak najszerszego. Powinno być OK z tymi wysokimi adidasami.

Byłem w sklepie. Przymierzyłem i kupiłem

Na poniższej fotografii but w ochraniaczu.

Rozmiar L , Endura

Jedynie co mogę dodać od siebie to rozmiar L obejmuje but bez problemu ale nogę na poziomie kostki w moim przypadku (bo mam solidna konstrukcje -dość gruba) chyba lepszy był by rozmiar XL. 

Dziękuję Wszystkim za rady

post-180881-0-90588300-1417023387_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...