NaSpeedzie Napisano 25 Listopada 2014 Napisano 25 Listopada 2014 Witam.waże 100kg i potrzebuje kupic na szybko koło tylnie do roweru MTB. znalazłem jedno takie http://allegro.pl/kolo-26-tyl-alexrims-dh19-novatec-802sb-kola-w-wa-i4800114903.html i prosze was o pomoc czy sie oplaca i czy jest solidne.
granat Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 Najsłabszym ogniwem w tym zestawie sa szprychy (marka znana mi tylko z opisow aukcji internetowych). Obrecz trzykomorowa, oczkowana, bardzo wytrzymala. Co prawda waze mniej, ale przez 3 lata wozilem dziecko w foteliku, co na pewno przekraczalo mase 100kg i nie bylo z tym problemu. Piasta na maszynach, oś cr-mo, bebenek stalowy - praktycznie bezobslugowa. Moim zdaniem wybor ok. Zapytaj sprzedawce czy kolo jest wycentrowane (ten sklep nie posiada serwisu, sprzedaja kola zaplatane przez maszyny w fabryce) inaczej czeka cie dodatkowy wydatek rzedu 20zl o czym przekonasz sie dopiero po zakupie.
olesz Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 Kupiłem komplet DH19 czarnych u tego sprzedawcy 3 lata temu. Ważyłem wtedy 103 kg. Od tamtej pory mają przejechane ponad 15 tys km w tym parę tys z sakwami. Nic nie robiłem z kołami od zakupu. Są idealnie wycentrowane. Polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.