Mod Team Pixon Napisano 25 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 W związku z tym, ze rozstałem się ze swoim napędem 8 rzędowym i postanowiłem zakosztować czegoś nowego w postaci napędu 2x10 mam pytanie co do długości wózka. Korba SLX 40x28 Kaseta Deore 11x34 Co daje łączną pojemność: 35T Chyba mogę przy takiej konfiguracji wziąć GS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Będąc zapiekłym zwolennikiem GS jestem za takim rozwiązaniem. Nawet jak trzeba pomyśleć przed układem duże-duże. Od lat na 9rz. ma GS i jeszcze nie zmieliłem przerzutki. A swoją drogą widzę że pada jeden z ostatnich bastionów napędu 8rz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Miałem właśnie taki napęd w 26-erze z przerzutką SLX RD-M662 GS i działało to bardzo dobrze. Ale to był już szczyt możliwości działania dla tej przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owurac Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Mam o 2 więcej łącznej pojemności bo w korbie 22 i 36. SLX GS daje radę bez problemu i jestem przekonany, że obsłuży jeszcze o dwa więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Też mi sie wydaje że GS, Nawet ja wózek będzie za krótki dodasz jedno ogniwo więcej i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 25 Listopada 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 A swoją drogą widzę że pada jeden z ostatnich bastionów napędu 8rz. Też mnie serce bolało A po takim poście jeszcze łezka w oku się zakręciła. Niestety koszty użytkowania Srama były dla mnie stanowczo za wysokie w związku z tym padła decyzja o zmianie całego napędu na Shimano. Chciałem cały nowy napęd, a bawienie się teraz w szukanie i dopasowywanie obecnych koncepcji do 8 rz. byłoby bardzo karkołomne Dziękuję za odpowiedzi, przemyślę temat i być może wezmę tego GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owurac Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Właśnie o ile przełożenie duży / duży jest często jednym z podstawowych tak mały mały można spokojnie olać i jak pisze Puklus dołożyć ogniwo. W sumie trochę żałuję, że nie zaryzykowałem ZEE z krótkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 GS na pewno Ci ogarnie wszystkie przełożenia. U siebie co prawda mam 9s, ale 3 blaty z przodu. Przy konfiguracji 22-32-42 i kasecie 11-32 mam dostępne WSZYSTKIE przełożenia. Nawet te skrajnie przekoszone (1x9 i 3x1). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 A swoją drogą widzę że pada jeden z ostatnich bastionów napędu 8rz. U mnie w drugiej maszynie żyje nadal i żył będzie bo mam zrobiony zapas nowych części Przy takiej konfiguracji spokojnie GS daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.