Arni220 Napisano 24 Listopada 2014 Napisano 24 Listopada 2014 Witam, powoli rozglądam się za nową ramą na duże koło 29" tylko mam kilka wymogów. Po pierwsze, moja waga to ok. 100kg, rama typowo ścigancka do maratonów, żadnym kompromisów turystycznych, choć z drugiej strony wyczynowcem nie zostanę. Po drugie alu czy karbon? Za alu myślę, że nie więcej niż 1500zł można dać, za karbon do 2kzł. Po trzecie widział bym grubą ośkę z tyłu, ale może nie ma takiej potrzeby bo trudno taką znaleźć w tej cenie. I wreszcie po czwarte, mam 187cm i 87cm nogi. Musiał bym mieć rurę podsiodłową ok. 50/51cm, ale jaką mam mieć długość horyzontalną, 62cm? Znalazłem fajną MBike Barracuda w rozmiarze 20" ale ponoć jest to rama dla lekkiego bikera, do 80kg, a tu całe 100kg wagi ;-( Może Kross Level B10? Wogóle to ciężko znaleźć coś rozsądnego w tym zakresie cenowym i dla tego proszę o pomoc. Jeszcze jedno ale mi sie przypomniało. Do nowej ramy będę chciał przełożyć osprzęt ze starego roweru SLX i XT 9s więc warto by było by suport i haki przerzutek pasowały.
Mod Team durnykot Napisano 24 Listopada 2014 Mod Team Napisano 24 Listopada 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.