roktaba Napisano 24 Listopada 2014 Napisano 24 Listopada 2014 Witam, Posiadam od półtorej roku rower Giant Revel 4. Dzisiaj w drodze do pracy ułamał mi się hak obok tylniej przerzutki. Tzn. przerzutka jest mocowana śrubą do ramy(?), a ułamał się hak do którego w/w śrubą jest przykręcana. Zanim zacznę targach rower po serwisach chciałem się spytać, jeśli ktoś się orientuje, czy jest możliwa naprawa/spawania/wymiana tego? czy nowa rama (co w tym wypadku daje nowy rower..) w gwoli formalności rower: http://www.giant-bicycles.com/_generated/_generated_us/bikes/models/images/2000/2013/Revel_4.jpg
tobo Napisano 24 Listopada 2014 Napisano 24 Listopada 2014 Hak jest wymienny, do kupienia w sklepach sprzedających Gianta lub w innych które taki hak zechcą sprowadzić.
roktaba Napisano 24 Listopada 2014 Autor Napisano 24 Listopada 2014 Dziekuje, za szybko odpowiedz. Juz myslalem, ze jest to czesc ramy - z racji, ze ulamalo sie czesc nad hakiem przerzutki
cr4zylucky Napisano 24 Listopada 2014 Napisano 24 Listopada 2014 Jeśli hak odpadł z kawałkiem ramy to nie pozostaje nic, jak dodać ramę na przetop....
roktaba Napisano 24 Listopada 2014 Autor Napisano 24 Listopada 2014 dopiero poznym wieczorem bede wstanie zrobic zdjecie. Ale szczerze awaryjnosc tego roweru mnie zaczyna denerwowac i rozwazam po prostu wziac nowy chocby w ratach.
tobo Napisano 24 Listopada 2014 Napisano 24 Listopada 2014 Jeśli ukruszyła się część ramy do której przykręcony jest śrubą wymienny hak to bida.
roktaba Napisano 24 Listopada 2014 Autor Napisano 24 Listopada 2014 na szczescie tylko hak sie urwal.. choc na wysokosci sruby, wiec zdjecia juz nie wrzucam. ALe niestety jak juz na spokojnie obejrzalem straty po powrocie do domu, to sie okazuje, ze w momencie zlamania przerzutka zostala przemielona przez tylne kolo, wiec straty i tak sa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.