thomasz Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Czołem, Od jakiegoś czasu rozglądam się za kurtałką z prawdziwego zdarzenia. Po obczytaniu pomyślałem nad Endurą Windchill. Z ciekawości zajrzałem na aliexpress i o dziwo znalazłem ten model: http://www.aliexpress.com/item/D505-top-iron-endura-Men-bicycle-soft-shell-windproof-fleece-ride-service/1704550963.html czy jest ktoś w stanie stwierdzić czy to jest podróba czy jednak endura szyje w chinach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 na tej aukcji w komentarzach masz 2 niezadowolone osoby, w tym Piotr L. raczej nie będzie to produkt pierwszej jakości .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 czy jest ktoś w stanie stwierdzić czy to jest podróba czy jednak endura szyje w chinach? Na alibabie mozna znaleźć podróbki praktycznie wszystkiego, a sprytne, żółte rączki niestety podrabiają coraz lepiej. Owszem Endura szyje i w Chinach (marginalnie), i w Szkocji (większość produktów), ale nie spodziewałbym się, że ta kurtka z linku choćby leżała koło oryginalnego Windchill'a, Można ewentualnie poprosić sprzedawcę o realne fotki tej kurtki, w dobrej rozdzielczości, ale to raczej strata czasu. No i pieniędzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Czołem, Od jakiegoś czasu rozglądam się za kurtałką z prawdziwego zdarzenia. Po obczytaniu pomyślałem nad Endurą Windchill. Z ciekawości zajrzałem na aliexpress i o dziwo znalazłem ten model: http://www.aliexpress.com/item/D505-top-iron-endura-Men-bicycle-soft-shell-windproof-fleece-ride-service/1704550963.html czy jest ktoś w stanie stwierdzić czy to jest podróba czy jednak endura szyje w chinach? Zależy, jak się trafi. Ja ostatnio kupiłem koszulkę Hummvee, a znajomy bluzę FS260 Pro III. Porównywałem swoją koszulkę w sklepie z oryginałem i nie znalazłem żadnych różnic. Krój bardzo dobry, szwy, nadruki itd. jak w sklepowej, sprawdziła się już w górach na jeździe. FS260 też wyglądała dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 zy jest ktoś w stanie stwierdzić czy to jest podróba czy jednak endura szyje w chinach? Jest trochę za droga.........poważnie.Do 120-150 PLN chińskie kurtki kupować warto,robią robotę. Używam "Gore bike wear" z "gore texem" - doskonała,oczywiście trochę nasiąka podczas większego deszczu w przeciwieństwie do oryginału,ale nie ma efektu gotowania od środka.........paradoksalnie jest lepsza,jakość wykonania bez zarzutu,katuję 3 lata i poza lekko wyblakłym kolorem nic jej nie dolega. Podobnie "Gore bike wear Windstopper" , w dodatku "extreme" - jest naprawdę ciepła i nieprzewiewna,jakość podobnie,polar w środku doskonale miękki i trwały. Tematy prawne,etyczne itd.........pomijam.Jakby policzyć stosunek jakość/cena,oryginały są bez szans........ Windchilla nie miałem,poczytaj opinie, potrafi przewiewać z tyłu,niektórzy piszą,że nie przeszkadza,inni twierdzą,że zimą dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Windchill raczej w żadnym przypadku nie jest ciuchem zimowym, więc wiać wręcz powinno. Przyglądając się szczegółom (nie mam w tym momencie porównania do oryginału) to jeśli jest to podróba to dopracowana w szczegółach - patka za którą pociąga się zapięcie zamka nosi logo Endura, podobnie jak taśma antypoślizgowa w dolnym ściągaczu kurtki. Na alibabie mozna znaleźć podróbki praktycznie wszystkiego, a sprytne, żółte rączki niestety podrabiają coraz lepiej. Owszem Endura szyje i w Chinach (marginalnie), i w Szkocji (większość produktów), ale nie spodziewałbym się, że ta kurtka z linku choćby leżała koło oryginalnego Windchill'a, Można ewentualnie poprosić sprzedawcę o realne fotki tej kurtki, w dobrej rozdzielczości, ale to raczej strata czasu. No i pieniędzy... Jakie miałyby być realne zdjęcia tej kurtki? W ofercie jest ich spora ilość, szczegółowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Czołem, Od jakiegoś czasu rozglądam się za kurtałką z prawdziwego zdarzenia. Po obczytaniu pomyślałem nad Endurą Windchill. Z ciekawości zajrzałem na aliexpress i o dziwo znalazłem ten model: http://www.aliexpress.com/item/D505-top-iron-endura-Men-bicycle-soft-shell-windproof-fleece-ride-service/1704550963.html czy jest ktoś w stanie stwierdzić czy to jest podróba czy jednak endura szyje w chinach? Jest to w stanie stwierdzić zapewne sama Endura. Możesz napisć do ichniego customer service, podrzucić link i zapytać o opinię. Jeżeli mają problem z podróbkami, to zapewne z grubsza znają źródło i wiedzą więcej niż użytkownicy tego forum. Tak czy inaczej dla mnie "kurtka z prawidziwego zdarzenia" to oryginał, więc jeżeli takiej chcesz, bierz oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 ok. dzięki za Wasze opinie. Aliexpress odpuszczę. Wole wydać kasę raz a dobrze, więc pójdę w oryginał z pewnego źródła. Trochę z tropu zbił mnie tobo, że ta kurtka to nie zimówka, więc wybiorę się do realnego sklepu i pogadam ze sprzedawcą. podziękował T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Wg Endury jest to "3-Season Wind Protection" czyli także na zimę. Dla mnie jest to bardzo słaby produkt i momentalnie się jej pozbyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Jeżeli chcesz coś na zimę z fajną stylówą, polecam Primal Paradigm http://primal.pl/pl/c/Kurtki-rowerowe-PRIMAL/18 Ale też lojalnie uprzedzam, że nie jest to kurtka na -15. Najlepiej sprawdza w lekkim mrozie i okolicach zera. No i ma tylko jedną kieszonkę, co dla niektórych może być wadą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Jakie miałyby być realne zdjęcia tej kurtki? W ofercie jest ich spora ilość, szczegółowych. A co to za problem dla oszukującego kitajczyka kupić jeden oryginał, obfotografować go i wystawić na aukcji?Ja tutaj niespecjalnie widzę różnice z oryginałem, no może te silikonowe taśmy mi podpadają, ale drugiej generacji Windchill'a w użytkowaniu nie miałem.A jak się poczyta komentarze, to kurtki przychodzą krzywo poszyte (zapewne z rękawem na plecach ) i jak ktoś napisał nie odpowiadają opisowi kurtki z tej aukcji._______________________@thomaszPrzejżyj ofertę na wiggle. Ostatnio mieli jakieś promocje na kurtki/bluzy zimowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 rzeczywiście w komentarzu Hiszpan napisał, że towar jest niezgodny z opisem, więc opcja chińska odpada na 100% @adamos dzięki, poczytam jeszcze i popatrzę na wiggle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.