Skocz do zawartości

[endura] podróbka?

thomasz

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Od jakiegoś czasu rozglądam się za kurtałką z prawdziwego zdarzenia. Po obczytaniu pomyślałem nad Endurą Windchill.

Z ciekawości zajrzałem na aliexpress i o dziwo znalazłem ten model:

http://www.aliexpress.com/item/D505-top-iron-endura-Men-bicycle-soft-shell-windproof-fleece-ride-service/1704550963.html

czy jest ktoś w stanie stwierdzić czy to jest podróba czy jednak endura szyje w chinach?

• Mod Team

czy jest ktoś w stanie stwierdzić czy to jest podróba czy jednak endura szyje w chinach?

Na alibabie mozna znaleźć podróbki praktycznie wszystkiego, a sprytne, żółte rączki niestety podrabiają coraz lepiej. Owszem Endura szyje i w Chinach (marginalnie), i w Szkocji (większość produktów), ale nie spodziewałbym się, że ta kurtka z linku choćby leżała koło oryginalnego Windchill'a, Można ewentualnie poprosić sprzedawcę o realne fotki tej kurtki, w dobrej rozdzielczości, ale to raczej strata czasu. No i pieniędzy...

Czołem,

Od jakiegoś czasu rozglądam się za kurtałką z prawdziwego zdarzenia. Po obczytaniu pomyślałem nad Endurą Windchill.

http://www.aliexpress.com/item/D505-top-iron-endura-Men-bicycle-soft-shell-windproof-fleece-ride-service/1704550963.html

Zależy, jak się trafi. Ja ostatnio kupiłem koszulkę Hummvee, a znajomy bluzę FS260 Pro III. Porównywałem swoją koszulkę w sklepie z oryginałem i nie znalazłem żadnych różnic. Krój bardzo dobry, szwy, nadruki itd. jak w sklepowej, sprawdziła się już w górach na jeździe. FS260 też wyglądała dobrze.

zy jest ktoś w stanie stwierdzić czy to jest podróba czy jednak endura szyje w chinach?

Jest trochę za droga.........poważnie.Do 120-150 PLN chińskie kurtki kupować warto,robią robotę.

Używam "Gore bike wear" z "gore texem" - doskonała,oczywiście trochę nasiąka podczas większego deszczu w przeciwieństwie do oryginału,ale nie ma efektu gotowania od środka.........paradoksalnie jest lepsza,jakość wykonania bez zarzutu,katuję 3 lata i poza lekko wyblakłym kolorem nic jej nie dolega.

Podobnie "Gore bike wear Windstopper" , w dodatku "extreme" - jest naprawdę ciepła i nieprzewiewna,jakość podobnie,polar w środku doskonale miękki i trwały.

Tematy prawne,etyczne itd.........pomijam.Jakby policzyć stosunek jakość/cena,oryginały są bez szans........

Windchilla nie miałem,poczytaj opinie, potrafi przewiewać z tyłu,niektórzy piszą,że nie przeszkadza,inni twierdzą,że zimą dramat.

Windchill raczej w żadnym przypadku nie jest ciuchem zimowym, więc wiać wręcz powinno.

Przyglądając się szczegółom (nie mam w tym momencie porównania do oryginału) to jeśli jest to podróba to dopracowana w szczegółach - patka za którą pociąga się zapięcie zamka nosi logo Endura, podobnie jak taśma antypoślizgowa w dolnym ściągaczu kurtki.

Na alibabie mozna znaleźć podróbki praktycznie wszystkiego, a sprytne, żółte rączki niestety podrabiają coraz lepiej. Owszem Endura szyje i w Chinach (marginalnie), i w Szkocji (większość produktów), ale nie spodziewałbym się, że ta kurtka z linku choćby leżała koło oryginalnego Windchill'a, Można ewentualnie poprosić sprzedawcę o realne fotki tej kurtki, w dobrej rozdzielczości, ale to raczej strata czasu. No i pieniędzy...

Jakie miałyby być realne zdjęcia tej kurtki? W ofercie jest ich spora ilość, szczegółowych.

Czołem,

Jest to w stanie stwierdzić zapewne sama Endura.  Możesz napisć do ichniego customer service, podrzucić link i zapytać o opinię.  Jeżeli mają problem z podróbkami, to zapewne z grubsza znają źródło i wiedzą więcej niż użytkownicy tego forum.

Tak czy inaczej dla mnie "kurtka z prawidziwego zdarzenia" to oryginał, więc jeżeli takiej chcesz, bierz oryginał.

ok. dzięki za Wasze opinie. Aliexpress odpuszczę. Wole wydać kasę raz a dobrze, więc pójdę w oryginał z pewnego źródła.

Trochę z tropu zbił mnie tobo, że ta kurtka to nie zimówka, więc wybiorę się do realnego sklepu i pogadam ze sprzedawcą.

podziękował

T.

Jeżeli chcesz coś na zimę z fajną stylówą, polecam Primal Paradigm  http://primal.pl/pl/c/Kurtki-rowerowe-PRIMAL/18

Ale też lojalnie uprzedzam, że nie jest to kurtka na -15.  Najlepiej sprawdza w lekkim mrozie i okolicach zera.  No i ma tylko jedną kieszonkę, co dla niektórych może być wadą.

• Mod Team

Jakie miałyby być realne zdjęcia tej kurtki? W ofercie jest ich spora ilość, szczegółowych.

A co to za problem dla oszukującego kitajczyka kupić jeden oryginał, obfotografować go i wystawić na aukcji?
Ja tutaj niespecjalnie widzę różnice z oryginałem, no może te silikonowe taśmy mi podpadają, ale drugiej generacji Windchill'a w użytkowaniu nie miałem.
A jak się poczyta komentarze, to kurtki przychodzą krzywo poszyte (zapewne z rękawem na plecach :D ) i jak ktoś napisał nie odpowiadają opisowi kurtki z tej aukcji.

@thomasz

Przejżyj ofertę na wiggle. Ostatnio mieli jakieś promocje na kurtki/bluzy zimowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...