Skocz do zawartości

[do 2000zł] MTB XC

radeks42

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie :) Potrzebuję w najbliższym czasie zakupić rower MTB najlepiej na kołach 26'', mój wzrost to 180. Zależy mi przede wszystkim na niskiej wadze i dobrych hamulcach. Rower będzie używany głównie do jazdy po leśnych kamienistych ścieżkach, często po asfalcie, ew. na amatorskich zawodach. 

Jeśli ktoś zna jakieś ciekawe oferty to proszę pomoc w wyborze, nie zależy mi szczególnie na ofertach lokalnych ale jeśli się takie znajdą to

mieszkam w okolicach Bielska-Białej 

na twoim miejscu rozejrzałbym się za rowerem na kołach 27,5 koła 26 odchodzą do lamusa a przy twoim wzroście to większe koła są nawet bardzo wskazane

do 2 tysiaków tu masz fajną propozycję SILVERBACK Slade 3 http://allegro.pl/mtb-27-5r-silverback-slade-deore-xcr-air-wyprzedaz-i4800152612.html

Zasugeruję się twoją radą i będę szukał 27.5' lub 29' (nie wiem które bardziej się opłacają) :) Fajny rower mi wysłałeś ale rozmawiałem ze znajomymi i mówili że taki amortyzator nie wytrzymał im dłużej niż rok oraz że ma słabe hamulce hydrauliczne i będę miał z nimi problemy. Mam zamiar jeździć dość dużo oraz ważę obecnie 86kg, myślę że za jakiś czas będzie już gdzieś poniżej 80. 

Zna ktoś jeszcze jakieś fajne oferty? :)

ale rozmawiałem ze znajomymi i mówili że taki amortyzator nie wytrzymał im dłużej niż rok oraz że ma słabe hamulce hydrauliczne i będę miał z nimi problemy.

A mówiłeś znajomym w jakiej kwocie chcesz kupić rower :icon_question:  Gdyby się znali to wiedzieli by że w tym budżecie nie dostaniesz roweru z lepszym amortyzatorem :whistling:

Mówiłem ale gdybym we wszystko wierzył to bym się nie pytał znawców :)

Oferowano mi jeszcze rower 26'' ze składanych części m. in. z karbonowym widelcem, w sumie waga by miała wynosić ~11 kg. Wszystko gdzieś za 1/2 lub 1/3 nominalnej ceny bo sprowadzane z dostaw hurtowych, jednak interesuje mnie czy warto pójść na układ ponieważ poza większością dobrych części nie będę miał spisu części dodatkowych jak mostek itd. ponieważ zależy co spasuje albo będzie dostępne. Jak myślicie czy warto się tym zainteresować czy lepiej sklep? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...