Marcin9 Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Witam Przygotowuje się na zakup jakiegoś trenażera i ostatnio moją uwagę zwrócił trenażer IN'RIDE B'TWIN http://www.decathlon.pl/trenaer-inride-300-id_8315759.html Czy ktoś miał styczność z tym sprzętem? Jak z głośnością tego sprzętu? Czy w tej cenie znajdę coś lepszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Witam, podpinam się pod pytanie bo też jestem zainteresowany tym sprzętem, chyba nic tańszego nie ma? Testowałem ten trenażer w sklepie i działa całkiem fajnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Nikt nic nie wie na temat tego trenażera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1994 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Kupiłem ten trenażer wraz z Tribanem 500 prawie miesiąc temu, po to żeby ograniczyć do minimum ryzyko połamania się na lodzie. Szczerze jestem zadowolony, zakres obciążenia powinien wystarczyć nawet dla naprawdę stalowych nóg. Czy trenażer jest głośny to kwestia gustu, a raczej pomiaru jak to w dB wygląda. Dla mnie i moich współlokatorek nie jest to jakoś strasznie uciążliwe, da rade przy nim oglądać film na laptopie. Rzecz jasna im większy opór tym głośniejszy. Sam szukałem czegoś taniego i nic nie znalazłem, no poza używkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Dzięki za info, ja pewnie też się zdecyduje na ten trenażer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Śmiało kupuj ten trenażer - nie będzie ani lepszy, ani gorszy od najtańszych wypustów tacxa czy elite (wiem, bo mam najtańszego elite volare). I śmigaj z przyjemnością! Natomiast chciałem sprostować jedną rzecz - głośność nie zależy od obciążenia, ale od "prędkości", którą wykręcisz na trenażerze. Otóż możesz np na bardzo małym obciążeniu trenażera jechać na przełożeniach 50/14 z kadencją 90 i licznik wskaże Ci prędkość ok 40km/h (przy kołach szosowych). I będzie wtedy bardzo głośno. Ale możesz też ustawić trenażer na mocniejsze obciążenie, ustawić przełożenia 34/19 i nadal kręcić z tą samą kadencją 90 i zachować to samo tętno. Prędkość z licznika koła będzie znacznie niższa (ok. 20km/h), ale obciążenie treningowe będzie takie samo. I będzie znacznie ciszej (mniej obrotów koła na minutę). Sam się zorientujesz. Ci, którzy w zimie na trenażerze "wyciągają" duże prędkości, to albo mają trenażery ze zbyt małym dla siebie obciążeniem, albo "nie kumają bazy", albo mają potężna siłę i wspaniałą kondycję. Warto również kupić w deca od razu tę różową oponę Vittorri do trenażera. Kosztuje w deca najtaniej na rynku - coś koło 60 zeta (połowa ceny w innych sklepach). I jakieś maty do ćwiczeń (najlepiej ze dwie), które ustawisz pod rowerem i trenażerem, żeby sąsiedzi z dołu (jeśli mieszkasz w domu wielorodzinnym) nie dostali szału. http://www.decathlon.pl/opona-trenaer-zaffiro-700-id_8300499.html - na szosowy rower http://www.decathlon.pl/opona-trenaer-zaffiro-pro-26-id_8322427.html - na 26 cali pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janooch Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Zakupiłem wczoraj w dechalpnie ten trenażer. Wyglada solidne, jest to moj pierwszy sprzęt tego typu. Niestety nie mogę go jeszcze przetestować bo raz, ze nie otrzymałem opony a dwa to chwilowo mam niesprawne kolano. W każdym razie pokręciłem trochę ręka i przy oponie jak na obrazku robi sie głośno. [emoji86] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Przy tej oponie na pewno będzie głośno Ja do mojego 29era kupiłem kiedyś oponki Kenda Kwest, które już bardziej przypominają slicki więc mam nadzieję że hałasu będzie mniej niż przy standardowych gumach MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janooch Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Dzisiaj dostałem oponę Traxa i wg mnie jest cicho ale cały czas przy kręceniu ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Legenda mojego kumpla głosi, że zajeździł zwykłą oponę na trenażerze w ciągu jednego wieczoru. Generalnie jestem to w stanie uwierzyć, gdyż nawet treningowa Conti zostawia ślady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Dzięki za informacje Za parę dni go kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totty Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Czy na tym trenażerze można używać crosowego roweru na 28' 700x35c? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzoznik Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Czy na tym trenażerze można używać crosowego roweru na 28' 700x35c? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaruone Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 A jak wygląda sytuacja z brakiem blokady przedniego amortyzatora ?? W moim SR SUNTOUR CR-8V nie ma blokady (skok niewielki bo 50 mm) - czy po zapięciu roweru w trenażer , rower nie będzie "dziwnie tańczył" - przednie koło ruchome, tył zablokowany w trenażerze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakunec Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Jak nie będziesz za mocno "skakał" na rowerze, to będzie wszystko ok. U siebie mam blokadę na amortyzatorze, ale jakoś na trenażer nigdy jej nie blokowałem. Polecam dokupić podstawkę pod przednie koło. Odpowiednia wysokość i dobre trzymanie koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.