AntyIdiota Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Ktoś wie które cieplejsze? http://velo.pl/odziez/pokrowce-na-buty/accent/thermal czy http://velo.pl/odziez/pokrowce-na-buty/accent/windstar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Z samego opisu raczej stawiałbym na thermal bo wykonane są z neoprenu, który w przeciwieństwie do membrany w windstarach (która niby "odprowadza pot") nie przepuszcza nic. W końcu nie bez powodu kostiumy pływackie wykonane są z neoprenu. W praktyce nie porównam bo mam tylko thermale, ale za to potwierdzam że do ok -2 jest ciepło (przy niższych raczej nie jeździłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Dzięki. Są tematy w których wypowiadali się użytkownicy Thermala, ale są pozamykne. Do sedna, mam buty Specialized BG Sport rozmiar 46(cywilne buty mam 45 bo 46 są za duże) nie wiem czy brać rozmiar L/XL(wg producenta do rozmiaru butów 44) czy XXL (wg producenta powyżej 44)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapmen Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 No pomyśl sam chwilę, masz but 46, L/XL jest 40-44, XXL/XXXL jest >43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 To co Velo podaje w rozmiarówce nie zawsze jest stanem faktycznym, przerabiałem to już. Może się okazać że XXL to luźne kajaki. Stąd pytanie do użytkowników tych pokrowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ja mam L/XL i do butów Accent Rush 43 są na styk więc przy bucie 46 raczej bym obstawiał XXL. W zależności od buta może się je mniej lub bardziej ciasno zakładać więc najpewniej byłoby przymierzyć w miarę możliwości. Istotne żeby za bardzo na chama nie zakładać, bo jak wspominałem wcześniej, można je tak zepsuć. Osobiście polecam taki patent, że wpierw zakładamy ochraniacze na nogę bez buta i podciągamy za łydkę, zakładamy buta i potem zakładamy wpierw na czubek buta ten ochraniacz a potem naciągamy na tył buta i zapinamy. Ktoś może mieć inny patent, a ten mój niekoniecznie jest jakiś odkrywczy, ale może komuś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 L/XL mam do Shimano SH-M087 r43 i są takie na styk. W Windstarach nie jeździłem, ale poniżej -10stC stopa mimo grubej zimowej skarpetki, ochraniacza i tak po 30min traci się komfort termiczny, po 1:30h zacząłem tracić całkowicie czucie. Sam poszukuje czegoś cieplejszego na tą zimę. BTW W tych Accentach nie można chodzić. Podczas jednego wypadu, gdzie musiałem trochę pochodzić ochraniacze całe porozrywałem i przetarł się gumowy spód na przodzie owiewy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tater Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Jeśli szukasz czegoś na zbliżającą się zimę to odradzam tego typu ochraniacze, te co wymieniłeś może dadzą radę do -2 czy -5*C poniżej -5 to tylko ochraniacze z neoprenu minimum 3mm jest trochę tego na rynku np. te http://velo.pl/odziez/pokrowce-na-buty/author/winter-neopreme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 co do rozmiaru Accent Windstar - i jedne i drugie pasują na rozmiar butów accent 44, ale te L/XL są na styk a te większe trochę moim zdaniem za duże. jeszcze nie wiem które z nich zostawię, ale skłaniam się ku tym mniejszym... a tak przy okazji - dziś dostałem 2 pary (L/XL i XXL/XXXL). no i lekkie zdziwienie. te większe są obydwa tak samo uszyte, niejako bliźniaki - rzepy przyszyte dokładnie tak samo - jeden idzie do wewnątrz a drugi na zewnątrz, czerwone pionowe paski są w obydwu z prawej zewnętrznej(???) strony. te mniejsze są niby prawy i lewy - rzepy idą w jednym na zewnątrz a w drugim do wewnątrz, pionowe czerwone paski są w jednym z prawej a w drugim z lewej strony. i tu mam pytanie - jakaś pomyłka w kompletowaniu? mam wrażenie że to nie tylko o rzepy i paski chodzi, bo po założeniu na buty inaczej się te ochraniacze układają w zależności czy dany ochraniacz założymy na prawy czy na lewy but, tak jakby to rzeczywiście byl prawy i lewy. ale sam juz nie wiem. jak ktos ma to niech się wypowie proszę w temacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.