Bauer1000 Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Witam Stosowal ktos do lancucha olej michelin z-45 http://www.skleprowerowy-duda.pl/files/pro...21%5B1%5D_m.jpg Koles w sklepie rowerowym (zuchlinski) powiedzial ze jest dobry, i lancuch mozna nim z powodzeniem smarowac Co Wy na to ?? moze ktos sie wypowiedziec??
provoke Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 ja uwazam ze jest to raczej wynalazek i próba firmy michelin wkroczenia na inny rynek.Ja nie uznaj produktu firmy, która ma tradycje w czymś innym, a prezesowi zachciało sie eksperymentować. Ja bym wybrał jednak coś innego. PozDro
mike87 Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Witam! Ja się mogę wypowiedzieć, ponieważ od pewnego czasu stosuje go mój kumpel z którym jeżdżę na codzień No więc tak - po pierwsze olej jest bardzo rzadki. Do tego stopnia, że po posmarowaniu nim łańcucha i kręceniu chwilę korbą mamy go na ramie, oponach i własnej twarzy... Ponadto zanim dobrze nasmaruje łańcuch już zdąży skapać na ziemię. Teraz jego właściwości jezdne - łapie piach, ale nie w żadnych ekstremalnych ilościach. Według mnie w tej kategorii wypada całkiem nieźle. Nieco gorzej jest w przypadku głośności - łańcuch słychać juz gdzieś po 70-80km po szosie. Jak się wjedzie w las to już jest gorzej. Ogólnie jak za tą cenę nie jest zły, ale ja bym polecił dołożyć parę złotych i kupić np. Pedros Syn Lube, który jest zdecydowanie lepszy.
provoke Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 ja zrobil bym to samo i potwierdza sie to co napisalem wyżej w pośćie firma mająca tradycje w czymś innym nie zrobi produktu, conajmiej dobrej jakośći w innej klasie(nie ufam wynalazką)
guit Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Kupiłem ten olej i używam od miesiąca. Nie można mu w zasadzie nic zarzucić, fakt - jest troche rzadki ale można nabyć wprawy w nakładaniu na łańcuch. Jest tylko na suche warunki - nie łapie kurzu a jak dostanie wody to niestety zaczyna być słychać piski.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.