Skocz do zawartości

[rower] Silverback Sola 1 - pomoc w wyborze

jamel23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Michalik85 dzieki, temat poprawilem.

No wlasnie ten rozmiar troche mnie zastanawia..czy oby nie za maly.

No i oczywiscie jak sie czlowiek zastanawia to szuka..i znajduje np takie cos

https://www.canyon.com/pl/mountainbikes/bike.html?b=3640

Nie ukrywam ze duzo bardziej mi sie podoba wizualnie no i marka jednak bardziej renomowana.

O silverbacku niby pochlebne opinie w necie a jednak nie za duzo ich jeszcze.

Jakby ktos mogl subiektywnie je porownac i skrobnac pare slow co o nich mysli.

No i jak z tym rozmiarem, czy canyon ze swoja L-ka bylby podobny do silverbacka czy moze w ogole lepiej brac XL canyonowa.

W gorskim nie znam dokladnie swojego rozmiaru ale w szosie podsiodlowke mam 58 cm (focusowa XL-ka) i wydaje mi sie leciutko przymala.

Pozdrawiam

Napisano

L  w canyonie to 485 mm w silverze to 500 mm także SILVER jest większy o 15 mm, przy 188 to 20 będzie w sam raz dla ciebie ja mam 185 cm wzrostu i mam ramę 51 cm i moim zdaniem jest ciut za duża właśnie taka 485 byłaby idealna no ale już się przyzwyczaiłem do swojej i taka musi przez jakiś czas zostać a myśle że 545 przy góralu to już będzie zdecydowanie na ciebie za duża

co do porównania to silver ma o wiele lepsze koła stan`s ztr crest to naprawdę klasowy sprzęt same te koła kosztują dobrego tysiaczka, hample w silverze masz deorki z metalicznymi klocami i tarczami pod metal a w canyonie średni model br-m477 z żywicznymi i tarczami pod żywice więc sama zmiana klocków nic nie da, i osprzęt canyone to mieszanka XT/SLX/DEORE, silver ma XT/SLX

i z tą wagą to te 11,6 w canyonie to chyba przy rozmiarze XS bo L czy XL to dam sobie coś uciąć że waży z dobre 12 kg 

ogólnie to te silvery to dobra oferta widać że firma chce wejść na polski rynek ciekawe jak z cenami będzie u nich w sezonie jak na razie tu po forum słychać że trochę ludzi zakupiło ich rowery pewnie na opinie będzie trzeba trochę poczekać 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...