Czarnyy Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Witam, moje kendy ( komodo-tył , Co sądzicie oraz który zestaw byście wybrali, myślałem nad tym: Przód: KENDA Kolossal 2,35 Tył: KENDA Kinetics 2,35 lub Przód: KENDA Kolossal 2,35 Tył: Kenda Nevegal 2,35 Jeżdże 90% las, hopki, lużne nawierzchnie i nie chciałbym wywalić kasy na coś co się zetrze w miesiąc.
fylyp Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Oba zestawy są podobne. Wziął bym pierwszy bo czytałem że Nevegal mają za cienkie ścianki (nie wiem jak to jest z Kineticsami). Zastanów się też nad. http://www.allegro.pl/item115038168_opona_...nowe_f_vat.html Prawie połowe tańsze, firma znana i dętka gratis. Sam niedługo bede kupował.
Czarnyy Napisano 12 Lipca 2006 Autor Napisano 12 Lipca 2006 Własnie co do przodu jestem zdecydowany na kolossala macałem ją w sklepie i ładnie wygląda i klocki wyglądaja również na trwałe. Zastanawia mnie tylko opona tył.. a może 2x kolossal jest dobrym rozwiązaniem - widziałem takie zestawienie w sklepie w rowerze. Co do Schwalbe Space jakoś nie wiem dlaczego nie podoba mi się zbytnio bieżnik. Myślałem także nad ninja ale waga mnie odstrasza.
fylyp Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 nie, ninja jest do kitu. Jak macałeś Kolossala to może żeczywiście obie takie same. Najlepiej sprawdź grubosć ścianek. Niech się też wypowiedzą inni użytkownicy forum.
christo Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Ja sie podepne pod ten watek. Chce zmienic opony w mojej meridzie miami bo sa tam CST które strasznie szumia na asfalcie i daja duze opory toczenia - nie chce wydawac za duzej kasy a zalezy mi na lekkiej jezdzie po asfalcie (koła 26'') Moge kupic jakies CST semislicki za 18zl za sztuke lub Michelin za 68zl za sztuke (to w sklepie) a czy nie warto sie zaintertesowac tymi np. http://www.allegro.pl/item113327087_opona_...184_od_ss_.html dzieki za porade
HexagonV6 Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 No wlasnie nie wiem jakie wziac no ale czy one podejda pod ALEXRIMS 2100 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.