kiler8875 Napisano 19 Listopada 2014 Napisano 19 Listopada 2014 Witam, zakupiłe mleczko do opon Notubes Tire Sealant ( ja wlałem je do dętki ) i mam pytanie do tych którzy je używają, czy rzeczywiście działa jak należy ? Czyli zalepia małe dziurki w dętce lub oponie ?
dran2 Napisano 20 Listopada 2014 Napisano 20 Listopada 2014 W oponie tak, w dętce chyba nikt nie próbował. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty!
kiler8875 Napisano 20 Listopada 2014 Autor Napisano 20 Listopada 2014 A w oponie jak się sprawdza ? Wsumie to nie ma takiej różnicy chyba, bo przecież jak łata opone to dętke też powinno.. Ja mam wersje 59 ml i to starcza na jedno koło więc to co ja mam jest do dętki
kubim Napisano 20 Listopada 2014 Napisano 20 Listopada 2014 Nie znam się, ale się wypowiem: w dętce masz jeszcze generalnie talk, więc jeżeli mleko z nim zareaguje i porobią się grudki, to jego skuteczność drastycznie zmaleje, aczkolwiek zależy jakie to mleko.W samej oponie nie masz talku, więc mleko może sobie spokojnie pływać.
dran2 Napisano 20 Listopada 2014 Napisano 20 Listopada 2014 A w oponie jak się sprawdza ? Wsumie to nie ma takiej różnicy chyba, bo przecież jak łata opone to dętke też powinno.. Ja mam wersje 59 ml i to starcza na jedno koło więc to co ja mam jest do dętki W oponie działa dobrze, lepiej niż dętka To mleczko ( jak nazwa wskazuje) jest zaprojektowane do zastąpienia dętki a nie uszczelniania jej. Na mój rozum nawet jak uszczelni to przy okazji trwale zlepi ci dętkę z oponą. Ale jak już to wlałeś to sprawdź samemu a nie pytasz. Jak nie uszczelni to przynajmniej będziesz wiedział że musisz wozić zapas, a jak uszczelni to nic nie stracisz.
kiler8875 Napisano 20 Listopada 2014 Autor Napisano 20 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedzi, ale to jest takie mleczko do łatania dziurek przez np. akacje, szkło itp.. Mam koło 26" w nim najnormalniej dętke z odkręcanym wentylem presta, dlatego ja je wlałem do środka dętki po to aby jak przebije dętke to żeby mi to ładnie załatało Jednym słowem, ma to zapobiec w złapaniu kapcia
dran2 Napisano 20 Listopada 2014 Napisano 20 Listopada 2014 Nie. Notubes oznacza bezdętkę. Sprawdź, może zadziała tak jak chcesz ale do puki nie sprawdzisz nie powinieneś na tym polegać bo nie do tego to służy. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty!
wojtas7 Napisano 21 Listopada 2014 Napisano 21 Listopada 2014 niestety to mleko nie jest przeznaczone do wlewania do dętek. Slime ma produkt przeznaczony konkretnie do dętek, nie reaguje z talkiem i jest bodajże dużo gęstsze. reasumując - zniszczyłeś sobie dwie dętki.
kiler8875 Napisano 23 Listopada 2014 Autor Napisano 23 Listopada 2014 Zrobiłem taki mały test i wlałem to mleko do dętki ( starej ) i zawiązałem ją na mniejszy odcinek żeby nie marnować mleczka, napompowałem i przebiłem szpilką. I co się okazało... Odrazu ładnie zakleiło, zrobiłem większą dziurkę i również zakleiło
MokryxD Napisano 23 Listopada 2014 Napisano 23 Listopada 2014 A teraz włóż detkę do opony i zrób ten sam test.
Thor1 Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 Mam problem z uchodzącym powietrzem z jednego koła. Na 100% nie jest przebite , zaworek też szczelny. Podejrzewam , że dętka jest "rzadka" i uchodzi z niej powietrze , muszę dopompowywać co dwa tygodnie. Jak można uszczelnić taką dętkę ? Wlać jakieś mleczko , czy może lepiej wymienić np. na takie coś : http://allegro.pl/detka-foss-26x1-95-2-25-av-opaska-super-cena-i4823417218.html Nie jest wykonana z gumy , może będzie trzymać ciśnienie. Używa ktoś takich dętek ?
MokryxD Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 Ile tego powietrza przez 2 tygodnie ubywa?
Thor1 Napisano 28 Listopada 2014 Napisano 28 Listopada 2014 Nawet 2 bary. W tym kole wymieniałem dętkę , w drugim jest oryginalna i powietrze nie uchodzi z niej w takim tempie. Widocznie kupiłem jakąś chińską tandetę. Pompuję koła do 4 barów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.