Skocz do zawartości

[rama] Accent Peak 2014 26''

UniBa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Planuję kupić ramę, i wybór padł własnie na peak-a.

Mam 188-9 cm wzrostu i zastanawiam się czy L-ka będzie dobra ? Poddam wszystkie potrzebne wymiary ..

Napisano

Właśnie mam ten sam dylemat. Mam 186cm. Aktualnie mam 21" Kandsa i czuję się wyciągnięty. Z kolei tu czytam, że 19 dla kolegi kilka postów wyżej moze być za mało.

Napisano

Tez racja. Z drugiej strony zwrotnosci nie zyskam tym sposobem. A nie wiem czy jest sens rozbudowywac cos na aktualnej ramie.

Wysłane z mojego LG-E610

Napisano

W takim razie co moglbys doradzic? Mniejsza rama, dluzsza sztyca czy wieksza rama, ale krotsza sztyca, mostek?

Wysłane z mojego LG-E610

Napisano

Skoro masz juz rower, to wybral bym opcje 2 krotszy mostek itd. Raz, ze jest to znaczne tansze niz kupno nowej ramy...

Ja poczatkowo kupilem o 3cm krotszy niz ten fabryczny, co mialem i okazal sie za krotki, teraz mam 2cm. Naprawde niby to nie wiele, a robi duza roznice w prowadzeniu i reakcji i zmiany pozycji na rowerze. Zacznij od tego, a w raze czego i tak bedziesz mogl wszystko sprzedac i kupic mniejsza rame, jak bedziesz chcial.

Napisano

A 19" podeszłaby dla rajdera 177cm wzrostu 81-82cm nogi? Przeznaczenie XC/XCM i czasami coś ostrzejszego, ale raczej nie trudniej niż P3 z elementami P4.

Napisano

No nic. Spróbuję z modyfikacją kokpitu (może to nie jest taki zły pomysł). Dobry amortyzator pod 1 1/8 na pewno się jeszcze znajdzie :D.

Napisano

Oczywiscie ze sie znajdzie, tylko nie ktorzy sprzedawcy mysla, ze moga sprzedac amortyzator, ktory jeszcze rok temu byl w normalnej cenie po zawyzonej, bo jest ich malo na rynku :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...