Gość forestowy Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Hej, Mikołaj podobno ma mi przynieść okulary..... Kompletnie nie mam pojęcia na jakie firmy zwracać uwagę. Jakie marki są godne polecenia ? Wymagania: Ramka korekcyjna Wymienne szkła - co najmniej przeźroczyste i przyciemniane Budżet maks 170 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 W tej kwocie Arctica - kilka modeli pozwala na montaż szkieł korekcyjnych. Ewentualnie Accent Fever lub Onyx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubo1313 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Hej, Mikołaj podobno ma mi przynieść okulary..... Kompletnie nie mam pojęcia na jakie firmy zwracać uwagę. Jakie marki są godne polecenia ? Wymagania: Ramka korekcyjna Wymienne szkła - co najmniej przeźroczyste i przyciemniane Budżet maks 170 zł Hej, Propozycja nieco droższa, ale godna uwagi - firma BBB OPTIVIEW BSG-33. Cena zależnie od sklepu w okolicacj 210 zł. Sam szukałem, sprawdziłem kilka innych firm - są zdecydowanie wygdne, ttzy różne szkła w komplecie. Wcześniej jeżdziłem w Arctikach i zmiana zdecydowanie na plus. Witek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość forestowy Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Dzięki Witek. Propozycja goodna rozpatrzenia. Tym bardziej z tego co widzę w Acticach nie ma szału jeśli chodzi o okulary z ramkami i dodatkowymi szkłami. O Accentach czytam skrajne opinie - jedni nienawidzą, drudzy chwalą. Może faktycznie warto dołożyć, więc załóżmy że budżet rośnie w okolice 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Nigdy w życiu nie bierz okularów arctica. Mam dwie pary i o żadnej nie mogę dobrego słowa powiedzieć. Nie będę wymieniał wszystkich ich wad bo mnie krew zalewa jak o nich myślę. Pierwsze jakie kupiłem to model s30. Wszystkie dostępne szkła (3 komplety) porysowane po 3 miesiącach rzadkiego używania i co ciekawe wycierane tylko ściereczka z zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sredniaq Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Miałem już ze 3 pary Arctici i złego słowa nie powiem. Nie wiem czy się tak szybko rysują, ale to był tez powód ich wymiany. Każde używane ponad rok do wszystkiego: auto, rower, praca, itd. Na moj łeb pasują idealnie, tak jak lubię. Mam też parę Oakleyi i to już inna liga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Ja mam okulary Alpine i są spoko. Ale nigdy bym nie dobierał okularów na markę - przede wszystkim mało które okulary w ogóle dobrze leżą mi na twarzy, więc przede wszystkim trzeba przymierzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 mam arctica s38 jeżdze z korekcją , 2 wymienne szkła okulary wygodne aczkolwiek mam do nich zbyt szeroką głowe za oprawki i szkła korekcyjne dałem 250zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpock Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Nie wiem jak spisują się rowerowe Arctica, ale "cywilne" uwielbiam. Jedna parę mam 4 lata , używam cały rok do wszystkiego - narty, rower, auto, turystyka, w lato zdarzyło mi się z nimi pływać w morzu. Farba zaczęła odchodzić z oprawki a szkła są nadal w dobrym stanie, oczywiście mają rysy, ale w stosunku do sposobu i czasu użytkowania to nie ma o czym mowić. Co do czysto rowerowych użytkuję i polecam Uvex Radical, minimalnie przekraczają budżet - ja kupiłem za 47euro na ebay.Występują w kilku wersjach, więc kolory 3 kompletów soczewek można sobie dopasować, plus mają możliwość zamocowania ramki ze szkłami korekcyjnymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.