Haneda Napisano 17 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Witam, poszukuję roweru do jazdy po drogach asfaltowych z małą domieszką dróg parkowych/leśnych. Jeżdżę cały rok oprócz momentów gdy leży śnieg. Robię ok 20km x 5 dni w tygodniu do tego w okresie letnim na niektóre weekendy 2x25km asfalt/wyboje. Nie zależy mi na dobrych oponach, ponieważ i tak je zmienię na antyprzebiciowe. Potrzebuję szybko dostać sie do pracy. Mam 171cm wzrostu i przeciętną wagę. Przez 1,5 roku miałam Lazaro Integral V3 wersję damską, który został mi skradziony aczkolwiek od początku miałam z nim dużo problemów głównie ze szwankującymi przerzutkami, które regulowałam średnio raz na miesiąc. Dużo hamuję, więc przydałyby się w miarę solidne hamulce, które jednak przetrzymają zimę co zapewne nie idzie w parze. Z braku normalnego roweru jeżdżę marketowym rowerem typu Arkus, który ledwo się kupy trzyma. Liczę więc na szybką reakcję ponieważ moja cierpliwość powoli się kończy a dojazdu autobusem sobie nie wyobrażam. z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Proponuję Ci Romet Orkan 4.0 solidny rower z hamulcami hydraulicznymi. Propozycja 1 i Propozycja 2 trochę ponad Twój budżet ale możesz spróbować negocjować cenę. Na początek zorientuj się czy są dostępne. Szukaj dla siebie rozmiaru 17". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haneda Napisano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Dziękuję za odpowiedż, a czy model 3.0 tego roweru odbiego jakos znacząco od wersji 4.0? Ponieważ niższa wersja akurat mieściłaby się w moim budżecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 a czy model 3.0 tego roweru odbiego jakos znacząco od wersji 4.0? troszkę się różni Orkan 4.0 ma hamulce hydrauliczne, 3.0 ma mechaniki, ilością przełożeń 4.0 ma 3x9, 3.0 ma 3x8 , 4.0 ma lepszą o klasę tylną przerzutkę. Ale jak Ci to nie przeszkadza to mozesz brać 3.0 Tu masz z ubiegłego roku w dobrej cenie Orkan ten jest już z tego roku praktycznie niczym się nie róźnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haneda Napisano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Dziekuję serdecznie za pomoc. Zakupiłam już wersje 4.0 za cenę mieszczącą się w budżecie. Jeszcze raz bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.