Skocz do zawartości

[1000-1600] cross/trekking damski

Haneda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję roweru do jazdy po drogach asfaltowych z małą domieszką dróg parkowych/leśnych. Jeżdżę cały rok oprócz momentów gdy leży śnieg. Robię ok 20km x 5 dni w tygodniu do tego w okresie letnim na niektóre weekendy 2x25km asfalt/wyboje. Nie zależy mi na dobrych oponach, ponieważ i tak je zmienię na antyprzebiciowe. Potrzebuję szybko dostać sie do pracy. Mam 171cm wzrostu i przeciętną wagę. Przez 1,5 roku miałam Lazaro Integral V3 wersję damską, który został mi skradziony aczkolwiek od początku miałam z nim dużo problemów głównie ze szwankującymi przerzutkami, które regulowałam średnio raz na miesiąc. Dużo hamuję, więc przydałyby się w miarę solidne hamulce, które jednak przetrzymają zimę co zapewne nie idzie w parze. Z braku normalnego roweru jeżdżę marketowym rowerem typu Arkus, który ledwo się kupy trzyma. Liczę więc na szybką reakcję ponieważ moja cierpliwość powoli się kończy a dojazdu autobusem sobie nie wyobrażam. z góry dziękuję.

a czy model 3.0 tego roweru odbiego jakos znacząco od wersji 4.0?
troszkę się różni Orkan 4.0 ma hamulce hydrauliczne, 3.0 ma mechaniki, ilością przełożeń 4.0 ma 3x9, 3.0 ma 3x8 , 4.0 ma lepszą o klasę tylną przerzutkę. Ale jak Ci to nie przeszkadza to mozesz brać 3.0 Tu masz z ubiegłego roku w dobrej cenie Orkan ten jest już z tego roku praktycznie niczym się nie róźnią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...