snaketg Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 witam mam luz około 1mm na wszystkich blatach, nie jest to luz na supporcie, oba ramiona są stabilne i nic się z nimi nie dzieje. Ruszając blatami wyczuwam lekki luz, myślę zę to coś na podstawie korby ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Masz szczęście, że to twój pierwszy napisany temat bo dałbym ostrzeżenie - przeczytaj ponownie zasady panujące na forum http://forumrowerowe.jgc.pl/Zasady-Pisania...atow-t9018.html . Wstyd 4 miesiące na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Skoro to korba deore to obstawim że masz rozkręcane blaty.... no to spróbuj je dokrecić tesh miałem taki przypadek w korbach rpm-a i dokręciłem i było wszystko dobrze .... pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Jak dla mnie jedyna opcja jest to ze poluzowaly ci sie srubki wiec poprostu je przykrec ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snaketg Napisano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Okazało się że korba się roznitowała, po 5 tyś ??? Są dwa rozwiązania : - wymienić na nową a tą próbować reklamować u śhimano - zaspawać... Podobno ten model tak niekiedy się zachowuje .M440 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 No jak masz niby gwarancje na nia to sprawdz ale szcze w to watpie ;] To ona nadal nadaje sie do uzytku ? chodzi mi o zuzycie blatow Mozesz chyba znow nanitowac , albo , rozwiercic i zrobic skrecana ale to juz troche roboty i zabawy jest. Moze warto pomyslec o wymienia , zwlaszcza jak z blatow nie wiele zostalo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Jeśli sama korba jest w dobrym stanie warto by było z niej zrobić rozkręcaną. Rozwiercić te nity, dokupić normalne śrubki i ewentualnie nowe blaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snaketg Napisano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ona się roznitowała. Każdy Blat jest przykręcany osobno i trzyma się dobrze, nie trzeba nic skręcać lub rozkręcać, robić z tej korby rozkręcaną... Blaty trzymają się Gwiazdy i tam się roznitowała !!! dzięki za "pomocne odpowiedzi"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.