TomekZpoludnia Napisano 17 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Witam, mam taki plan na następne lato. Chce pojechać na roweru od źródła Wisły do jej ujścia i dalej. Cel jest na Helu. Dwie etapy, każda około 5-6 dni. Chce trasę po drogach szosowych, lasem. Pierwsi etap jest dla mnie prosty - źródło Wisły - Wisłą - Ustroń Jezioro Goczałkowice a dalej lasami do Kędzierzyn-Koźle. Ale co dalej? Na razie mam takie punkty: - Lodź lub inne duże miasto z pociągami na południe - konie pierwszego etapu - Jeziorsko - Włocławek - powrót do Wisły - Toruń - jezioro Jeziorak - Malbork - Ostatnie km Wisły na zagłówce, promu, motorowce.... - Gdynia - Hel - (Z Helu promem do Gdyni i potem 12 godzin w pociągu :-( ) Jakieś pomysły? Chce poznać Polskę nie jadę na wyścig. Na pewno pojadę bez namiotu. Spać chce chce w małych hotelach (lub agroturystka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukers Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Siemka 1. Moja trasa przejazdu nad morze w 2013: a. Katowice - Janów b. Janów - Łask c. Łask - Izbica Kujawska d. Izbica Kujawska - Golub Dobrzyń e. Golub Dobrzyń - Starodard Gdański f. Starogard Gdański - Gdańsk g. Gdańsk - Hel Jak chciałbyś bardziej prześledzić trasę przejazdu to tutaj masz filmik z wyprawy: W moim przypadku niestety rozpocząłem od Katowic a nie górek, ale po powrocie z Helu zrekompensowałem sobie to jazdą na rowerze do Zakopca . 2. Inna możliwość WTR - Wiślana Trasa Rowerowa Koleżanka jechała w tym roku link do jej opisów z każdego dnia z wyprawy na blogu: http://rowerowebezdroza.blogspot.com/search?updated-max=2014-08-08T13:32:00-07:00&max-results=7&reverse-paginate=true&start=7&by-date=false Jak masz jakieś pytania to wal śmiało kontakt do mnie wraz z galerią zdjęć z różnych wypraw na stronie www.tourbike.eu PozdRower Lukers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekZpoludnia Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Trochę zmieniłem początek trasy i znalazłem cóż w środku Polski. Niestety muszę dzienne zrobić 80 km. Do morza daleko. 1) Barania Górą - Pszczyna. Po drodze źródło Czarnej Wisełki, początek rzeki Wisły. (Fajny etap tylko w dół.) 2) Pszczyna - Krakowska Jura - Zawiercie. Po drodze ładne skały. (I Auschwitz, ale tam już bylem.) 3) Zawiercie - Częstochowa - rzeka Warta. Orle Gniazda, Częstochowa 4) Wzdłuż rzeki Warty - Burzenin. Malownicza dolina rzeki Warta. 5) Dalej wzdłuż rzeki Warty Burzenin - Łódź. Centrum miasta Łódź To jest pierwszy etap. A do morza jest nadal daleko. Ale jak pisałem celem jest turystyka po Polsce. Na razie to wygląda na trzy etapy. (Możną jechać po prostej linii, miedzi tirami. Ale to nie ma żadnego sensu. Lepiej spokojnie lasem.) Dodałem trasa. Zmień txt na gpx. Tomek 1.txt 3.txt 4.txt 5.txt 2.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.