koral00 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) Kupiłem komplet do przedniego koła: tarczę 160mm SM-RT66 adapter IS dla 160mm hamulec w/w z metalicznymi okładzinami I nie mogę tego prawidłowo zamontować Objaw jest taki, że tarcza cały czas trze o okładziny, bez względu na przymocowanie hamulca do adaptera - sam hamulec ma pewną dozę regulacji odsunięcia od koła. Przed założeniem z fascynacją bawiłem się samą klamką i mam wrażenie, że okładziny nie cofnęły się do takiego położenia, jak były w momencie wyjmowania ich z pudełka, jak wyjąłem taką pomarańczową blokadę. Oraz skok klamki do pełnego zaciśnięcia się szczęk to ok. 1.5cm. Coś źle zrobiłem? Edytowane 16 Listopada 2014 przez koral00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 No to zapowietrzyłeś je naciskając na klamkę bez zabezpieczenia... Można spróbować rozepchać delikatnie tłoczki zdejmując klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Jeśli blokada wchodzi na miejsce to nic się nie stało. Regulowałeś hamulec dokręcając zacisk dopiero po zaciśnięciu klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Odleglosc klockow ustawia sie samoczynnie pod warunkiem ze pomiedzy jest tarcza, plyn ze zbiorniczka wyrownawczego zaciaga sie do pewnego momentu. Rozepchnij tloczki do oporu w zacisku i powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koral00 Napisano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 No to zapowietrzyłeś je naciskając na klamkę bez zabezpieczenia... Można spróbować rozepchać delikatnie tłoczki zdejmując klocki. A jak mogę je odpowietrzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/37250-hydrauliczne-lx-odpowietrzanie-hydraulikow-uzupelnianie-poziomu-oleju/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Spróbuj najpierw rozepchać tłoczki może nie trzeba będzie odpowietrzać wszystko zależy jak szczelny jest układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koral00 Napisano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Nówka sztuka prosto od shimano polska. A mam zdjąć do tego celu okładziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Wyjmujesz zawleczke i wyciągasz okładziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koral00 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Odpowietrzenie zdecydowanie pomogło - dla ułatwienia kupiłem lejek shimano, wkręciłem w klamkę i kilkukrotnie mocno nacisnąłem hebel - poszły bąbelki i teraz hamulce działają. Hamują prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi