kiler8875 Napisano 16 Listopada 2014 Napisano 16 Listopada 2014 Wiatm mam licznik Sigma BC 8.12 przewodowy. Jak miałem go założonego na szosie wszystko pięknie dziłało ale gdy go przełożyłem do MTB to klapa, nic nie pokazuje. Chodzi o to że jak poruszam magnesem koło czujnika to działa, ale jak zamontuje magnes na szpryche ( odległość ok. 1-2 mm od czujnika ) to kompletnie niełapie... co może być przyczyną ? Pozdrawiam
MikeSkywalker Napisano 16 Listopada 2014 Napisano 16 Listopada 2014 Odległość magnesu od czujnika nie teges, skoro na innym kole nie działa. Popracuj nad ustawieniem.
alagor96 Napisano 16 Listopada 2014 Napisano 16 Listopada 2014 Może założyłeś magnes "na dwa ząbki". Sprawdź, czy całą długością równo przylega do szprychy.
Mod Team michuuu Napisano 16 Listopada 2014 Mod Team Napisano 16 Listopada 2014 Może założyłeś magnes "na dwa ząbki" ??????
alagor96 Napisano 16 Listopada 2014 Napisano 16 Listopada 2014 Mój magnes Sigmy zakłada się poprzez wciśnięcie go i nałożenie aluminiowego zabezpieczenia. Można go wcisnąć bardziej, lub mniej i jeśli magnes z jednej strony jest wciśnięty bardziej, a z drugiej mniej, to jest krzywo i przez to licznik działa słabo, lub wcale.
Sansei6 Napisano 16 Listopada 2014 Napisano 16 Listopada 2014 Jesli nie baterie i nie wejście/wyjście kabelków od czujnika/licznika, to musi być to odległosć między czujnikiem a magnesikiem... sprawdź jeszcze na jakiej wysokości czujnika mijja się on z magnesem... inaczej mówiąc, w którym dokładnie miejscu "czujki" jest czujnik
kiler8875 Napisano 16 Listopada 2014 Autor Napisano 16 Listopada 2014 Witam, udało się Okazało się że jak mognes był 1 mm to nie łapało, ale jak zrobiłem ok. 5 mm to odrazu działa, dziwne ale jednak Dziękuje wszyskim za odpowiedzi Temat zamknięty
dawkon13 Napisano 16 Listopada 2014 Napisano 16 Listopada 2014 Spróbuj ustawić "na sucho" (obracając koło lekko do przodu i tyłu) tak żeby działał- mi na wysokości X (blisko czujnika) nie działał, ale 2 mm wyżej już wszystko ładnie pokazywało EDIT:// Spóźniłem się z postem trochę chyba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.