mistelpk Napisano 15 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Witam, Na wiosnę chciałbym zamienić swoje MTB na szosę. W oko wpadły mi dwa modele MERIDY SCULTURA 500 i REACTO 400 kolekcja 2015. Który model byście mi polecili. Nowoczesny kształt ramy REACTO z trochę słabszym osprzętem czy klasyczna SCULTURA z lepszym?http://www.rowerymerida.pl/produkt952/reacto-400-rower-merida.html http://www.rowerymerida.pl/produkt958/scultura-500-rower-merida.htmlMoże macie inne propozycje w tym zakresie cenowym, uwagi itp.Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Z takim budżetem chcesz kupić aluminiowy rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistelpk Napisano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Zastanawiałem sie nad carbonem ale ceny są odrobine wyższe z taką konfiguracją. Zresztą gdzieś na forum wyczytałem że ramy carbonowe mają krótszą żywotność (dziury krawężniki itp.) a chciałbym już kupić rower który mi posłuży na dłużej.Podkreślam że nie jestem wybitnym znawcą tematu bo to będzie moja pierwsza szosa.Chyba że masz jakieś ciekawe propozycję ? Używany nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 17 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Zobacz ofertę canyon. Pełna Ultegra i alu rama. http://www.canyon.com/pl/roadbikes/bike.html?b=3576#tab-reiter1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistelpk Napisano 17 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Kolego bardzo ciekawa propozycja. na pewno warta przemyślenia. A jak to sie ma do jakości ramy itp. Bo firma jest mi mało znana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 17 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Kilka osób z forum kupowało w tym roku kolarzówki z Canyona. Poszukaj na forum, i popytaj. Ogólnie sam posiadam Meridkę. Jak bym miał Ci polecić z tych dwóch co zapodałes to na początek SCULTURA 500. Rama jest mocna. Koła średnie. Ale osprzęt pozostawia dużo do życzenia. Canyon mnie podoba się z tym, że dają pełne grupy sprzętu. A nie jakieś kombinowane. Tych rowerów nie ma co modyfikować, bo są fajnie podobierane komponenty. Jedyny minus to sprzedaż internetowa i długie czasy oczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 17 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Należy zadać pytanie do czego ma służyć ten rower ? masz bardziej ambitne plany kolarski czy tylko dla przyjemności pośmigać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 17 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Mam dwa Canyony i jestem bardzo zadowolony. Firma sprawdzona bdb stosunek jakosc cena. Przemyslana geometria, ale tu faktycznie musisz sobie odpowiedziec czy sprzet ma byc na wyscigi czy na dluzsze wypady z nieco wygodniejsza pozycja. Na Canyonach jezdza obecnie dwa teamy protour Katusha i MoviStar wiec nie ma sie czego obawiac. Czas realizacji, nie demonizowalbym u mnie tydzien to trwalo z wysylka z DE. Zalezy od modelu i rozmiaru. Masz 30 dni na odeslanie, gdzie rower moze byc po 2-3 jazdach testowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistelpk Napisano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Należy zadać pytanie do czego ma służyć ten rower ? masz bardziej ambitne plany kolarski czy tylko dla przyjemności pośmigać ? na pewno plany mam ambitniejsze od weekendowego rowerzysty Rowerem jezdźę codziennie do pracy bez względu na pogodę. W weekendy wypaday 90-130 km na MTB. Nie lubie jechać 5 km/h i podziwiać otaczającą mnie przyrodę. Wsiadam na rower i daję z siebie tyle ile organizm na to pozwala i siły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistelpk Napisano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Zdecydowałem na zakup Canyona. Dzięki za podpowiedzi i rady. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.