Skocz do zawartości

[buty]Shimano wide fit

Michauke

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś miał kontakt z butami wide fit, które są oferowane w przypadku niektórych modeli shimano? Interesuje mnie to czy w szerokości wewnątrz jest faktycznie jako taka różnica. Zwykłe w swoim rozmiarze mógłbym mieć sporo taniej, stąd moje wątpliwości.

Napisano

Kontakt realny pewnie mało kto miał bo oczywiście nie są sprowadzane do kraju raju. W każdym razie jak rok temu mnie naszło na espedy i szukałem czegoś na szeroką stopę poczytałem komentarze na Wiggle i wyszło na to że są to buty szersze od standardowych kamaszy Shimano co nie znaczy że są jakoś szczególnie szerokie.

Szerokie buty to np. Northwave i Exustar, co do tych ostatnich mogę to potwierdzić empirycznie bo mam :) o Northwave opinia zasłyszana.

Napisano

Ja mogę potwierdzić za to Northwave - tu gdzie mieszkam sprzedawca mnie tylko spytał czy mam szeroka stopę i od razu zaproponował Northwave, z ciekawości przymierzyłem ten sam rozmiar Shimano i było średnio wygodnie. 3600km w tym roku zrobione na tych butach bez żadnych niewygód czy obtarć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...