Michauke Napisano 15 Listopada 2014 Napisano 15 Listopada 2014 Czy ktoś miał kontakt z butami wide fit, które są oferowane w przypadku niektórych modeli shimano? Interesuje mnie to czy w szerokości wewnątrz jest faktycznie jako taka różnica. Zwykłe w swoim rozmiarze mógłbym mieć sporo taniej, stąd moje wątpliwości.
BikerLight Napisano 20 Listopada 2014 Napisano 20 Listopada 2014 Kontakt realny pewnie mało kto miał bo oczywiście nie są sprowadzane do kraju raju. W każdym razie jak rok temu mnie naszło na espedy i szukałem czegoś na szeroką stopę poczytałem komentarze na Wiggle i wyszło na to że są to buty szersze od standardowych kamaszy Shimano co nie znaczy że są jakoś szczególnie szerokie. Szerokie buty to np. Northwave i Exustar, co do tych ostatnich mogę to potwierdzić empirycznie bo mam o Northwave opinia zasłyszana.
vientro Napisano 20 Listopada 2014 Napisano 20 Listopada 2014 Ja mogę potwierdzić za to Northwave - tu gdzie mieszkam sprzedawca mnie tylko spytał czy mam szeroka stopę i od razu zaproponował Northwave, z ciekawości przymierzyłem ten sam rozmiar Shimano i było średnio wygodnie. 3600km w tym roku zrobione na tych butach bez żadnych niewygód czy obtarć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.