jazw Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Witam Poniżej załączam foto z zamontowaną sztycą przy full'u xc, pytanie czy taki kąt zamontowania siodełka w jarzmie jest bezpieczny (przy takiej geometrii ramy). Czy lepiej zastosować sztycę z takim jarzmem? Dodam że póki co przejechałem z takim ustawieniem 35 km.
LUTY123 Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Jeśli wszystko jest przykręcone i trzyma się siodełko sztywno nie powinno być żadnych problemów. Mam podobnie w swoim siodło nie jest dopasowane do sztycy i jedna ze śrub praktycznie wbiła się w siodełko ( obrysowała głęboko ) inaczej się nie dało Ale wszystko jest okej.
arroyo Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Bezpieczniejsze jest mocowanie drugiej sztycy (sc pro) ale to ze względu na pręty siodełka. Jednakże ja używałem wcześniej już takiego mocowania jakie posiadasz aktualnie i w tej chwili ponownie mam sztycę z takim mocowaniem, tj New Ultimate carbon evo. Ważę nieco ponad 80kg, sztyca waży 120g jest zamocowana w hardtailu i wciąż działa to u mnie bez zarzutu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.