GIANT84 Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Witam, mam maly problem, od pewnego czasu licznik zaczyna szalec, jade do pracy wszytko dziala, wracam z pracy to predkosciomierz zaczyna migac ale nie pokazuje predkosci ani nic nie zalicza. W czasie jazdy wycigam go i wkladam ale dalej nic. W domu po jakims czasie zaczynam krecic kolem i jest wszytko ok. Raz nawet podczas jazdy wlaczyl mi sie tryb transportowy. Czym to moze byc spowodowane?
siemalysy Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Hej. Może łapie wilgoć. Gdzie trzymasz rower pod pracą? Druga kwestia o jakiej pomyślałem to może słaba bateria w liczniku albo w czujniku.
MokryxD Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Baterie są wystarczająco mocne?Magnes nie jest zbyt daleko od czujnika? Czujnik nie jest zbyt daleko od licznika?
GIANT84 Napisano 14 Listopada 2014 Autor Napisano 14 Listopada 2014 Rower w pracy jest w cieplym pomieszczeniu. Baterie maja ok 2 miesiecy a magnes razem z czujnikiem sa na stale przymocowane gdzie nie ma nawet mozliwosci przesuniecia
dran2 Napisano 15 Listopada 2014 Napisano 15 Listopada 2014 Zakłucenia z lampki? Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty!
GIANT84 Napisano 15 Listopada 2014 Autor Napisano 15 Listopada 2014 Zakłucenia z lampki? Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty! jest to mozliwe? Lampke tez zawsze mam zalozona
realkrzysiek Napisano 15 Listopada 2014 Napisano 15 Listopada 2014 Nie wiem jak jest czujnik zbudowany, ale zakładam, iż tradycyjnie kontaktron załącza się, gdy w pobliżu jest magnes, a reszta drogą bezprzewodową, albo przewodową do licznika. Kontaktron czasem tak ma, że nie chce prawidłowo działać w niskich temperaturach, a są to zwykłe blaszki w szklanej bańce, które łączą się na skutek pola magnetycznego i nic nie pozostaje poza wymianą czujnika. Chyba, że w czujniku jest jakiś element indukcyjny, który odczytuje pole magnetyczne, a tu znów ten sam problem, kurczenie się w niskich temperaturach i wymiana czujnika.
GIANT84 Napisano 15 Listopada 2014 Autor Napisano 15 Listopada 2014 Wychodzi na to ze jednak wina tmp. Zobaczymy co bedzie dalej. 2 dni jazdy i na razie wszystko chodzi
dran2 Napisano 15 Listopada 2014 Napisano 15 Listopada 2014 jest to mozliwe? Lampke tez zawsze mam zalozonaTeoretycznie tak jak licznik jest bezprzewodowy. Bezprzewodowe pulsometry Sigmy wariowały przy lampkach Mactronica bo te siały zakłócenia. Konkretnie seria "noise" (ironicznie ) Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty!
GIANT84 Napisano 17 Listopada 2014 Autor Napisano 17 Listopada 2014 Ok wszystko jasne okazało się moja lampka ma 4 tryby swiecenia i jeden pulsacjny licznik przestaje pokazywać dane przy polsacyjnym i najniższym trybie Dzieki za podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.