lenoxs Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 chciałem kupić sobie kask jak najtańszy bo teraz u mnie z kasą cięko. Ja uważam że lepiej mieć kiepski kask niż w ogóle go nie mieć. Trenuje dirt. Tutaj macie link do kasku (link). Co o nim sądziecie, może być na początek, czy to totalny badziew. Ja się obawiam tego że nie ma wentylacji z tyłu. w ogóle co to znaczy "Kaski na rower"WKM"!!! "
mzewa Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 dirt bez kasku ?? :-( radzę kupić kask zanim sobie zrobisz kuku :-)
lenoxs Napisano 12 Lipca 2006 Autor Napisano 12 Lipca 2006 kupić na pewno kupie ale powiedzcie mi co sądziecie o tym ja słyszałem że jak nie ma się wlotów powietrza z tyłu to szybko się głowa poci i mogą nawet wypadać włosy. A może przewiercić pare otworów?? Co o tym sądzicie??
leszczu Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Chcesz wiercic otwory w kasku ? Powodzenia PS Ja bym wolał orzecha KRK - na pewno lepsza wentylacja, moze nie musisz miec pełnego fullface ?
lenoxs Napisano 12 Lipca 2006 Autor Napisano 12 Lipca 2006 ale co by się stało jak bym wywiercił te otwory?? kask by pękł czy coś w tym stylu??
mike87 Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Kask jest zaprojektowany w odpowiedni sposób i taki powinien być. Każda ingerencja w jego budowę może powodować pękanie a w ekstremalnych sytuacjach (uderzenie o ziemię kiedy ma cię uratować) jego wytrzymałość będzie znacznie mniejsza. Krótko mówiąc - nie powinno się nic w kasku zmieniać (za dużo od niego zależy w sytuacji awaryjnej).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.