largo Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Witam. Rozwój ewolucyjny doprowadził mnie do momentu by posiąść szosówkę. Oczywiście mtb nie idzie w kąt ale po co męczyć się asfaltem na góralu skoro można wygodną szosówką, a często zdarza i się bujać tylko asfaltem. Dlatego proszę o pomoc w wyborze. Jak w tytule stoi padło na Gianta. Waham się między modelami TCR a DEFY 1. Chciałbym wiedzieć, który z nich bardziej nadaje się na dłuższe wycieczki i będzie wygodniejszy podczas takich wypadów. Ściganie się mnie nie interesuje. Dlatego jeszcze raz proszę o rade jednocześnie zaznaczając byście darowali sobie komentarze w stylu "giant to sh*t". Po prostu mam łatwy dostęp do Gianta i do jego serwisu dlatego tej marki rowery posiadam. Z góry dziękuję za poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Do takich zastosowań odpowiedniejszy będzie Defy czyli rower typu endurance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek85 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Nie wiem czy masz zniżkę na Defy 1, ale z tego co pamietam, to kosztuje on ok. 4700 zł. W tej kwocie warto zainteresować sie Canyon Endurace Al 6.0, bardzo podobna geometria i masz pełna grupę Shimano 105 + lepsze koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalpv2 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Też mi się wydaje że spokojnie można znaleźć lepszą ofertę. Ale jak będziesz kupować to spróbuj coś utargować, tym bardziej że poza sezonem. Mi jakiś czas temu jak byłem w lokalnym sklepie z Giantami dawali trochę ponad10% rabatu na model z kolekcji 2015. Ostatecznie nie kupiłem jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
largo Napisano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Dzięki za podpowiedzi. Jak wspominałem jestem zdecydowany na Gianta ale oczywiście dziękuje za inne sugestie. Zwłaszcza, że zakup planuję gdzieś na połowę styzcznia (obecnie dopinam budżet) więc przez ten czas może jednak się coś w głowie pozmieniać. Jeszcze raz dziękuje na odpowiedzi. Informację, która mnie interesowała optrzymałem. Temat do zamnknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz318 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Sam dostałem na Focusa ok 20 % i myślałem że jest ok, ale w ubiegłym tygodniu widziałem w stacjonarnym sklepie -37% na treka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.