Skocz do zawartości

[spodnie] bez szelek, nieprzylegające z wkładką i ściąganymi nogawkami

dang3r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam spodni na rower może niekoniecznie "luźnych" ale na pewno nie getrów czy rajtuz.

Jestem amatorem, dużo jeżdżę też po mieście coś załatwiać i chce jednocześnie: ochronić jaja, czuć się swobodnie, nie używać jakichś opasek na nogi (aby uchronić nogawki przed wkręceniem się w zęby) czy osobnych bokserek z wkładką

Wynaleziono coś takiego? :) bo szukam na allegro i ciężko... może byście przy okazji polecili jakiś sklep?

bardzo fajne...

poza tymi które poleciłeś zastanawiam się jeszcze nad:

http://narty.sportprofit.pl/pl_PL/p/Spodnie-Etape-Easy-WS-meskie-r.-L-czarne-/513 albo

http://allegro.pl/sobike-glacier-spodnie-rowerowe-bardzo-cieple-l-i4706837286.html

niestety nie posiadają fastclick.

Jakby któreś z tych dwóch które znalazłem miałyby być złym wyborem to będę wdzięczny za info. Jutro jeszcze podzwonię, podpytam i wybiorę.

Taka różnica że jak masz bokserki nie odpinane to możesz jeździć w spodniach powiedzmy jeden dzień. Potem trzeba je wyprać, chyba że lubisz zapach zjełczałego pampersa. A jak masz wpinane to zakładasz świeże i jedziesz dalej. Przydaje się to bardzo na wyjazdach gdzie nie ma możliwości prania. Najlepiej mieć osobne spodnie i zmieniać sobie dowolnie pampersy.

no i ja jeszce myslalem (byc moze blednie) o maksymalnym komforcie - ubierasz teoretycznie sie tylko jeden raz wciagajac na dupe dwa ciuchy bokserki i spodnie.

Drezyna - tam w opisie jest napisany zakres temperatur -15 do +5 wiec wcale nie zima stulecia :-P 

Taka różnica że jak masz bokserki nie odpinane to możesz jeździć w spodniach powiedzmy jeden dzień. Potem trzeba je wyprać, chyba że lubisz zapach zjełczałego pampersa. A jak masz wpinane to zakładasz świeże i jedziesz dalej. Przydaje się to bardzo na wyjazdach gdzie nie ma możliwości prania. Najlepiej mieć osobne spodnie i zmieniać sobie dowolnie pampersy.

Przecież to jest tak oczywiste i banalne, że aż dziwi, że komukolwiek chce się takie "odkrycia" wygłaszać.

Pytałem jaka jest praktyczna różnica między bokserkami wpinanymi,a nie wpinanymi ( nie przymocowanymi na stałe).

Moim zdaniem (jeździłem w jednych i drugich), nie ma żadnej. 

Napiszę wam szczerze (jako amator :P) nie chcąc nikogo urazić że o ile te spodnie polecane przez was są dobrej marki i dobrej jakości z fajnymi funkcjami itp to jakoś mi się nie podobają... trekkit wyglądają prawie jak garniturowe brakuje im tylko kanta... :) wszystkie jakieś takie workowate bez sportowego charakteru wszystkie mega uniwersalne na rower w gory i nawet na miasto a ja szukam luźnych spodni rowerowych do jazdy w temp ok 0 stopni... sorry ze krytykuje po prostu mam inny gust i jestem wybredny. Tez nie lubię być ubrany w jednym (czarnym) kolorze a kurtkę czarna już mam wiec jakieś wstawki/ odblaski byłyby mile widziane... Niby tylko spodnie a szukać będę pewnie jak zwykle tydzień ;)

Pozdrawiam i dzieki za propozycje.

Przecież to jest tak oczywiste i banalne, że aż dziwi, że komukolwiek chce się takie "odkrycia" wygłaszać.

Pytałem jaka jest praktyczna różnica między bokserkami wpinanymi,a nie wpinanymi ( nie przymocowanymi na stałe).

Moim zdaniem (jeździłem w jednych i drugich), nie ma żadnej.

Skoro jeździłeś i w jednych i w drugich nie widząc różnicy to po kiego wała pytasz ?

A czy nie prościej założyć pod spód krótkie gacie termoaktywne z pampersem a na to dowolne spodnie od dresu, mając tym samym komfort i wygodę

Ja tak jeżdżę kolejny sezon i nie widzę potrzeby zakupu innego zestawu

Nie trzeba płacić za spodnie na rower trzy stówy

Darek14: tak, pasuje - właśnie tak drogiego produktu szukałem! 

Render: jeżdżę tak ale niestety wkręca mi prawą nogawkę w łańcuch przez co muszę używać dziwnych i niewygodnych opasek... osłona napędu też odpada. 

http://allegro.pl/meskie-spodnie-do-biegania-na-rower-trekkingowe-l-i4786976676.html jeszcze takie cos zalazłem...

Musze przyznac ze jest maly wybor tego typu produktow.

Co do Firefly i Hummvee to raczej bede musial pod nie cos dodatkowo ubrac na jazdę w temp ok 0 stopni?

No jak kolorowe mają być to Platzgangi (ale wtedy bokserki osobno ) :

http://www.hibike.pl/sklep/odziez-rowerowa-meska/spodnie-meskie/spodnie-crossflex-pants-szczegoly.html

http://www.hibike.pl/sklep/odziez-rowerowa-meska/spodnie-meskie/spodnie-platzangst-bulldog-szczegoly.html

Mam poprzedni model Buldogów i są genialne , lepsze od Humvee

M  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...