Skocz do zawartości

[amortyzator] co kupic za 300-400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siamka!

Składam sobie rowerek i zastanawiam sie nad kupnem jakiegos amorka do 400zł tylko zeby był lekki (bo na tym mi najbardziej zalezy), przystosowany do agresywnej jazdy w lesie za równo jak i do jazdy na szosie czyli z dobra regulacja skoku no i na moja wage 60kg Chciałbym zebyscie doradzili mi co moge kupic za ta cene.

Dzieki za wasze propozycje!

Napisano

Witam!

Mam problem,chce zakupić amorek, i zastanawiałem się nad RST omega tnl. Ale gdy przeczytałem opinie tego amorka na forum to trochę się zniechęciłem, bo nie były ciekawe :D Amorek nie będzie mocno eksploatowany głównie jazda po lesie i ścieżkach no może czasem jakiś mały skok :D Moja waga 70 kilo.

Może poradzicie co kupić w tej cenie (350-400 zł) bo ja juz sam nie wiem...? :P

Napisano

A nie myslales moze o Rock Shox Judy XC (LINK) ? Wazy 1.8 kg i mysle ze to dosyc dobry amor. Tak przy okazji to prosze o opinie o tym amorku bo chce zakupic dalowy do Leader Foxa Factor.

Napisano

dozbieraj jeszcze 100 zł i kup sobie Sr Suntour Axon e-rl ma blokade na kierownicy, jest lekki i powietrzny

Waży ok 1700gram z rura sterową

• 1 rok później...
Napisano

Witam.

Mam rower merida kalahari k-8. Na przyszły sezon planuję wymianę amortyzatora. Jak na razie mam standardowy jednak myślę o coś lepszym niż M2000. Po przeczytaniu tematu o amorach w K8 zdecydowałem się na skok 80mm (ze względu na geometrię ramy). Jeżdze przeważnie po ścieżkach rowerowych, lasach, drogach ;) Jaki amortyzator byście mi polecili do tego rowewu ze skokiem 80mm? Do wydania będę miał 300-400zł.

Bardzo proszę o pomoc.

pozdrawiam

[16:00]...jak można zmienić temat w edycji postu? zapomniałem dopisać dalszą część :/

Napisano
dozbieraj jeszcze 100 zł i kup sobie Sr Suntour Axon e-rl ma blokade na kierownicy, jest lekki i powietrzny

Jak ma te 100zł dozbierać, to już będzie miał ok. 500zł, więc śmiało możesz szukać amortyzatorów z wyższej półki np. R7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...