pawelLUB Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 "Poza tym, jak dobrze zagadasz do dealera i będziesz zdecydowany to w Giancie możesz otrzymać dobre rabaty od ceny detalicznej, w Specu nie licz na to, wiem z własnego doświadczenia" To wszystko zależy od konkretnego sprzedawcy. Jak kolega kupował rok temu rower dla siebie i byliśmy w jednym salonie giganta usłyszeliśmy tylko "rabat jest niemożliwy". A przecież było już po sezonie.. A na Treka można nawet wyrwać 22% . Ze specem nie miałem do czynienia, ale widziałem już przeceny sięgające 15% i więcej.. Rabat to dobra wola sprzedawcy.. ja dostalem 10% rabatu na gianta jeszcze przed sezonem, zamawiałem na jesieni rower był w Polsce w marcu, na Speca można dostać nawet 30% rabatu po sezonie, na treka ok 20% przed sezonem, wszystko zależy od sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 @Yaskier, obyś wybrał Stumpjumpera, nie będziesz żałował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaskier Napisano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Panie i Panowie Mam zaszczyt oznajmić, iż moja mini-epicka epopeja dobiegła szczęśliwego, mam nadzieje , końca! Po długiej i wykańczającego psychicznie batali posłuchałem Tadeusza Nalepy i podążyłem, jak zawsze, za głosem mego serca, hej! Tak, moim łupem padł Stumpi Comp 29 w rozmiarze L. Jesteśmy już po pierwszej nocnej, deszczowej i błotnistej randce i wyglada na to, ze czeka nas wiele przyjemnych chwil Faktycznie eLka to kawał maszyny, jakim cudem wydawała mi sie za mała - pojęcia nie mam. Dziękuje wszystkim, zarówno tym co mnie namawiali jak i tym co odradzali. Dzięki temu wyboru dokonałem bardziej świadomie. A, i dziękuje tez tym neutralnym - to rzadka cecha dziś Do zoba gdzieś na szlaku! Edytowane 24 Listopada 2014 przez Yaskier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Teraz ćwiczyć kondychę, aby nie brakło do długich, epickich wypraw po górach, technikę i cieszyć się jazdą Gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNM Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Taki ciekawy i dobrze zapowiadający się wątek. Autor miał potestować, koledzy wskazać różnice, a tu paskudny Spec wybrany niemal w ciemno i znowu nie wiem, czy mam dobry rower. Jestem zawiedziony takim obrotem sprawy... Yaskier, napisz chociaż, jaki kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Albo jakie foto... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaskier Napisano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Ja wiem, że tego się nie tankuje, ale jeżdżę tylko po zmroku i szukałem jakiegoś światła No i od dupy strony, czyli bez napędu, ale tylko takie mam jak dotąd Edytowane 26 Listopada 2014 przez Yaskier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 I jak wrażenia z jazdy? Bo widać że już zdążyłeś go up...nieźle ubrudzić ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaskier Napisano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Zrobilem na razie jakieś 100km, głownie w terenie ale stosunkowo płaskim. Wiec bedą to pierwsze wrażenia na gorąco, mogą ulec zmianie Poza tym cieżko o obiektywizm, bo jestem Tym zakupem mocno podjarany, ale spróbuje To, co sie rzuca w oczy na pierwszy plan to gabaryty. To jest mój pierwszy 29er oraz pierwszy full o takim skoku. Ten rower to kolos Teraz wydaje mi sie ciut za duzy nawet. O dziwo ze zwrotnością problemów nie zauważyłem, choć nie miałem jeszcze okazji go bardziej pomęczyć na stromych, krętych szlakach. Druga sprawa to wygoda Latwosc z jaka połyka przeszkody za prawa zawieszenia i kół jest fenomenalna. Tym sie nie jedzie, tym sie pływa wreszcie mozna nienerowo sie rozglądać i podziwiać okolice, a nie skupiać uwagi na wyszukiwaniu best line. Mój kręgosłup z pewnością to doceni. Zmiana trybów twardości zawieszenia jest bardzo wyczuwalna. Przy najtwardszym jednak czuć pompowanie i pracuje nad techniką, aby było jak najmniejsze. Opory toczenia są zdecydowanie większe, choć nie wiem o ile gorsze czasy uzyskuje. Nie posiadam jeszcze licznika i (tu dochodzimy do sedna sprawy) nie wiem czy chce go mieć Ten rower niejako wymusza zmianę koncepcji jeżdżenia - mniej spinania, więcej funu Nie szukam najefektywniejszych dróg tylko najtrudniejszych Hamulce przód ok, tył na mokrym piszczał i wpadał w wibracje. Zobaczymy czy sie jeszcze ułoży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 I tak trzymać,teraz czas na góry :-) Najwazniejsza jest przyjemność z jazdy i do tego służy ten rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 sam niedawno dosiadłem stumpa evo 29er XL fakt duży ale zwrotny,,, ogólnie zakochasz się w tym rowerze po pierwszym wypadzie w trudny teren, ter rower to kocha a nierówności połyka jak krokodyl swą ofiarę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNM Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Mnie zaskoczyło to, że Spec zmienił malowanie w trakcie sezonu. Ja kupiłem rower na początku sezonu i mam wersję czarno-białą, która jak widzę na zdjęciach powyżej i na stronie Speca została zmieniona na o wiele ładniejszą wersję czarno-szarą. Co to jest do cholery? Tak, jazda takim sprzętem po wertepach to czysta przyjemność. Nie unikam też krętych ścieżek, chociaż tu słowo zwrotność należy rozumieć w odpowiedniej relacji do wielości roweru. Edytowane 26 Listopada 2014 przez SNM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaskier Napisano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) No wlasnie nie wiem o co kaman, nigdzie takiego koloru nie mogłem znaleźć i aż zacząłem sie martwić czy to faktycznie jest 2014. Skąd informacja, ze zmienili w połowie sezonu? A malowanie satin black/charcoal swoją droga mi bardzo przypadło do gustu. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Yaskier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNM Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Twój kolor jest na stronie Speca, na dole w zakładce archiwum... itd. i dopiero jak wejdziesz na model Comp 29, to masz trzy wersje kolorystyczne, w tym jest Twoja. Wiem, że zmienili, bo przecież najpierw wybierałem ją z tej strony przed zakupem, a teraz na niej jeżdżę U mnie nawet kapsel od sterów był biały. Nie mogli od razu zrobić wersji "męskiej"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaskier Napisano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) Hmm dziwne, bo już w sierpniu 2013 o nim mówili http://forums.mtbr.com/specialized/official-2014-stumpjumper-fsr-comp-29-thread-867062.html#post10609223 Rownocześnie na tym forum jest tez czarno-biały (moim zdaniem bardzo fajny), który faktycznie dziwnym trafem zniknął z archiwum.. Cuda Panie. Edytowane 27 Listopada 2014 przez Yaskier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi