boogeyman Napisano 13 Listopada 2014 Napisano 13 Listopada 2014 Witam, szukam opon 26 na jesień, lekką zimę i wczesną wiosnę. Rozmiar max 2,0, więcej nie wcisnę na obręcz. Waga max ok 600g. Ze względu na krótki dzień obecnie jeżdżę praktycznie tylko po asfalcie, jedynie w weekend mała wycieczka po leśnych ścieżkach. Tak więc opona głównie na mokre chodniki, śliskie liście itp. Po śniegu nie mam zamiaru jeździć. Moja waga 76kg. Moje typy to: - Maxxis Larsen TT 26x1,9 - Maxxis Ignitor 26x1,95 - Schwalbe Black Jack 26,x1,9 (kevlar) - Kenda Kobra 26x2,0 (tą znajomy mi polecił, dobrze mu się jeździ na nich w takich warunkach) Budżet niestety to tylko 100zł za komplet. Jest któraś z nich warta uwagi, czy może coś innego polecicie? Pozdrawiam
kamfan Napisano 13 Listopada 2014 Napisano 13 Listopada 2014 W tym zakresie cenowym IMO warte uwagi są wyłącznie Kendy (jeżeli nie zwracasz uwagi na wagę, a zależy Ci na przyczepności). Na asfalt, chodniki i lekki teren ta Kenda Kobra wygląda na całkiem fajną propozycję
boogeyman Napisano 13 Listopada 2014 Autor Napisano 13 Listopada 2014 Przyczepność najważniejsza. Waga jednakże też nie bez znaczenia, nie chciałbym aby były znacząco cięższe od WormDrive jakie mam obecnie założone (ok 570g).
boogeyman Napisano 14 Listopada 2014 Autor Napisano 14 Listopada 2014 Zdecydowałem się chyba na Geax Saguaro. Ma dobre opinie, w deca za 95zl/2szt wiec ok. Waga trochę duża, ale co tam, ważne aby dobrze się trzymała. Brałem jeszcze pod uwagę Kende Kwest i Maxxisy Crossmarki, ale Geax jakoś więcej dobrych opinii co do jazdy po mokrym miał.
boogeyman Napisano 22 Listopada 2014 Autor Napisano 22 Listopada 2014 Myślałem o nich, lecz Saguaro wydały mi się bardziej odpowiednie na obecne warunki. Mezcale może na wiosnę przygarnę. Saguaro zamówiłem w czwartek, więc temat z mojej strony zamknięty
MikeSkywalker Napisano 22 Listopada 2014 Napisano 22 Listopada 2014 Kwesty i mokry asfalt to bardzo złe połączenia, także nawet w przyszłości bym na nie nie patrzył. To jeśli mogę jeszcze coś dorzucić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.