walus24 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Tak jak w temacie. W przyszłym roku chciałbym pojechać na kilkudniową wycieczkę. W tym celu chciałbym do Kandsa dołożyć bagażnik i sakwy na tył. Czy jest w ogóle możliwe przy tej ramie? Macie jakieś propozycje? Budżet- do 150PLN. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest rower stricte turystyczny, ale i tak chcę złożyć lżejszy rower na maratony, a szkoda rozstawać mi się z KE. Z góry dziękuję i pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarad Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Solidnym wyborem może być Crosso (producent sakw) lub bliźniaczy Massload. http://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/bagazniki-rowerowe/ Jeśli zamierzasz stosować sakwy boczne, mocowane na hakach (Crosso, Ortlieb itp.) to bagażnik powinien mieć uchwyty do mocowania dolnego haka (na stałe, lub przykręcane; można je też dokupić). Inaczej sakwa może wypinać się na wybojach.Ja przygodę z sakwami zacząłem w tym roku, początkowo miałem taniego Accenta RC46, bez tych mocowań i jadąc przez las sakwy gubiłem. Dodatkowo, wskutek zapewne dynamicznych obciążeń, sam bagażnik się nieco zwichrował.Teraz mam Authora ACR 40, który ma już za sobą kilkudniowe wypady i spisuje się bez zarzutu. Tyle, że ja jeżdżę z małymi sakwami, obciążenie jest więc umiarkowane. Moi znajomi, regularnie podróżujący z sakwami 2x30 l. (zwykle na góralach 26/29) mają w większości wskazany bagażnik Crosso i go polecają.Żeby zamocować bagażnik rower musi mieć odpowiednie otwory w tylnym widelcu - czy góral, czy cross. Czy też Kands . Waga cyklisty i jakość roweru (przede wszystkim tylnego koła) określa ile do sakw można zapakować, aby jadąc spokojnie unikać awarii... Zapewne wielotygodniowe wyprawy w dzikie zakątki globu wymagają poważnych rozważań sprzętowych, ale chyba nie o takich tu mowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Tak jak w temacie. W przyszłym roku chciałbym pojechać na kilkudniową wycieczkę. W tym celu chciałbym do Kandsa dołożyć bagażnik i sakwy na tył. Czy jest w ogóle możliwe przy tej ramie? Macie jakieś propozycje?... A że tak zapytam - w czym upatrujesz problem??? Jeśli o sam bagażnik chodzi, to najlepiej taki, który jest spawany w całości i nie ma żadnych połączeń śrubowych/nitowanych, oprócz punktów służących do mocowania do ramy. ...Żeby zamocować bagażnik rower musi mieć odpowiednie otwory w tylnym widelcu - czy góral, czy cross... Nie wiem, jakie otwory masz na myśli, ale jeśli biega o mocowanie górne, pod siodłem, to... nie musi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRO Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Posiadam bagażnik tylny firmy Crosso nie mam zastrzeżeń do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 14 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Kolejny głos za Crosso. Uważam, ze nie ma potrzeby tracić czas na szukanie czegoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Dzięki panowie, po punkcie dla każdego się należy . Nie przewiduję długich wypraw. Wyjazd nad może traktuję jako dobrą zabawę jeśli już. A tak rower posłuży jako sprzęt transportowy, w którym sakwy na pewną zdadzą egzamin . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.