Skocz do zawartości

[rama] MTB full suspension 26" max. 1500zł

Olcio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Skompletowałem sobie w tym roku całą grupę Shimano SLX M675 ale mam ją na bardzo słabej ramie Kross Hexagon x3 i od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem fulla ze skokiem około 130mm (to wyciągnę sobie wtedy Epicona z przodu na 140mm :D).

Szukam od jakiegoś czasu fajnej ramki ale noo moje poszukiwania niestety niczym ciekawym nie zaowocowały dlatego proszę Was o pomoc, może wiecie coś czego ja nie wiem albo szukacie gdzieś gdzie ja jeszcze nie dotarłem. Oglądałem się za CUBE i Merida ale nie pogardzę żadną ramką jeżeli będzie miała dobry system zawieszenia.

Jeżeli możecie proszę o pomoc.

W załączniku zdjęcie aktualnego wozidła ;)

post-167874-0-80037300-1415718281_thumb.jpg

Napisano

Generalnie przeglądaj portale aukcyjne, forumową giełdę, może gumtree albo olx. Jeżeli coś znajdziesz to polecałbym raczej odbiór osobisty, przy używanej ramie zawsze warto ją najpierw obejrzeć. Za 1500 powinno się coś znaleźć, tylko może to trochę potrwać.

Napisano

Ja może jeszcze doprecyzuje bo widzę że nie podałem wszystkich info.

Mam 175cm wzrostu więc poszukuję ramy 18"

kemot1974 ten Twój CUBE jest mmm :) i nawet go już gdzieś widziałem, cale idealnie dla mnie ale skoku troszkę mi będzie brakowało :( 120mm to chciałem tak minimum żeby było.

Hanzo niby oczywiste i jak tylko prawko mi się już pojawi w kieszeni podejdę do tego zdecydowanie poważniej ale miałem nadzieję że może coś mi podrzucicie bo na tych popularnych portalach to raczej jeszcze nic nie ma, poczekam na śnieg :D

Napisano

Rulez jest super Focus :) no marzenie bo nawet jest zielony w przyzwoitych pieniądzach. Ale 20" :(

Poza tym nie wiem czy jestem skłonny szukać ramy aż za granicą.

Napisano

topol Gianta widziałem ale budżet nie pozwala, poza tym wydawało mi się że skoro zawieszenie ma 5 cali skoku to będzie to 120mm?

Canyon fajny jeszcze go nie widziałem

Jak bardzo wiotki może być Epicon na 140mm?

Napisano

Przeeeepraszam.To 5" wiec 120mm.

I pamiętaj,nie wszystko jest tyle warte za ile jest wystawione,targuj sie.

Lub dozbieraj ,bo warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...