Alpina Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-l-o-100mm-new-design-super-i4710098864.html http://allegro.pl/amortyzator-sr-suntour-xcr-sf11-xcr-lod-l-d-i4778337330.html Po dłuższym szukaniu dopadłem te 2 amorki które mnie zaciekawiły. Waże 85 kg. Amortyzator potrzebny mi jest do XC i jakiś małych wypadów w las. Raidon nie ma regulacji odbica i ponoć takiego nie ma co brać, a znów xcr nie ma tlumienia.. Co radzicie wybrać w przedziale 500 zł? http://rowertour.com/rst-omega-tnl-amortyzator-26-cali-100mm-disc-v-brake-blokada-skoku-czarny-duplikat-1.html moze jeszcze ten? Amortyzator musi mieć pivoty pod v-brake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 w przedziale do 500 zł poszukałbym uzywanej Tory 318 w dobrym stanie. Trafiaja sie takie. Na forum chodza po 400-450 zł. Ostatnio widziałem ze ktoś chciał sprzedać uzywanego Foxa za 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Używane? ;/ niezbyt jestem do takich przekonany.. Ale ostatnio były 2 na licytacji allegro więc będę polował jak nic innego nie znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) to ze uzywane nie znaczy ze gorsze. jezeli ktos dba o amortyzator, regularnie serwisuje to naprawde mozna fajana okazje trafic. Jakies 2 tygodnie temu na allegro widziałem Epicona za 559 zł, uzywanego ale mial jeszcze 6 miesiecy fabrycznej gwarancji. Była to cena kup teraz. Jeszcze jakbys podał pod jakie koło ten amortyzator ma być. Patrz tu fajna okazja http://allegro.pl/sr-suntour-epicon-lod-80-140mm-26-gw-ideal-i4771385438.html Edytowane 11 Listopada 2014 przez Michalik85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 26", wszystko fajnie tylko nie ma pivotów a co sądzisz o tej omedze tnl? http://www.bikestacja.pl/pl/amortyzator-rock-shox-xc30-tk-coil-26-100-canti-disc-czarny-28960.html a może ten rock shox? niby wszystko ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Rst na wstepie bym odrzucil w takiej cenie to tylko epicon lub rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Amortyzator musi mieć pivoty pod v-brake To sobie trochę poszukasz... Tak bardziej realnie rozważyłbym przejście na tarczę w przednim kole. Dobrych amortyzatorów pod koło 26" i sterówkę 1 1/8" ubywa a nowych nie będzie, a coś ciekawego z piwotami to obecnie biały kruk. Możesz napisać do forumowicza o nicku Activia, jest bodajże dystrybutorem Suntoura, może coś Ci wygrzebie fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Tarcze.. Tylko zestaw kosztuje ~200 zł, Piasta kolejne 80 zł i jeszcze szprychy.. Czyli licząc już 600 zł- ~300 wychodzi 300 na amortyzator. Będzie lepszy od takiego za 500 zł? Patrzyłem na stronie, to tylko xct i xcm są z pivotami, a w epiconach ich w ogóle nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Nowy z piwotami ? Nawet jesli trafisz to i tak odrazu na serwis. Wisi to takie cos w sklepie minimum 8 lat.A bomberki mx comp ? Do 2006 roku włosi klepali najlepsze. Zadbany pougina sie kilka nastepnych sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Widziałem chyba mx-a za 250-300 zł. RS jest z 2014.. To ma z 2 lata max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Ciężko ci będzie dobrać. Zobacz sobie ten filmik co poniżej bo tam jest pokazane jak epicon XC pracuje a jak XCM (podobny jak XCR) Choć fakt epicon jest to model z 2014, ale tak wstępnie pokazuje ci jak Epicon oddziałuje do XCM-a, XCR-a Edytowane 11 Listopada 2014 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Epicon XC 2014 to moim zdaniem dobry amorek. sam jestem obecnie w posiadaniu i odkąd przejechałem na nim jakiś tysiak km nie mogę złego zdania powiedzieć. Dodatkowo uż. Maniak przy poczatkowym serwisie zrobił mu dodatkową kąpiel olejową jak dla mnie bomba, mimo tego, że z olejem ciut wiecej waży. Aa.. i trzeba też dodać, że ściągałem go od pepików jak był w promocji za 692 zł z przesyłką Ogólnie Każdemu polecam epica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 12 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Fakt, epicon dobrze pracuje, ale jego cena (ok 700 zł+ ok.300 na hamulce) znacznie wykracza ponad mój budżet To który byłby najlepszy w tej kwocie 500 zl? Może poczekać do wiosny na modele z 2015 r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Na przyszły rocznik to z piwotami ciezko ci będzie cos dostać. Co do suntourów to same XCR-y są już tylko na tarcze i już na przyszłe lata pod piwoty nie będą. Nawet już sporo XCM-ów pod dysk przechodzi na 2015. A co do Raidonów i Epiconów to na piwoty na pewno nic nie dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpina Napisano 12 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 A ten epicon co podałem wyżej nie nada się? Zawsze można by rzeźbic wymianą sprężyn. Prawda jest to ze jeśli wymieni się olej na innego typu to amortyzator robi się twardzszy/lepiej tłumi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi