blady74 Napisano 10 Listopada 2014 Napisano 10 Listopada 2014 cześć. ZakupiŁem pulse kit do vdo mc 2.0 wl i nie chce mi się to zlicznikiem zsynchronizować. Wymiana baterii nie pomaga. Wyciąganie i wkładanie licznika do siodełka też nie pomaga. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu. Może po prostu pulse kit jest uszkodzony choć kupiłem nowy. Proszę o pomoc i pozdrawian serdecznie
Tomek21001 Napisano 10 Listopada 2014 Napisano 10 Listopada 2014 Wpisałeś "sensor-wybierz-puls-wybierz-ustawienia zamknij" ?
blady74 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 Wpisałeś "sensor-wybierz-puls-wybierz-ustawienia zamknij" ? Oczywiście. Od tego zacząłem. Na wyświetlaczu pojawia mi sie nawet symbol serdeuszka i zero. Gdzieś po ok. 5 minutach po braku synchronizacji zero i serduszko znikają. Na marginesie mam miernik kadencji i ten działa dobrze. Dzięki za odpowiedź.
Tomek21001 Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Opaska założona na sucho,czy czymś zwilżyłeś ? Opcje się wyczerpują...........może faktycznie uwalona.
blady74 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 Opaska założona na sucho,czy czymś zwilżyłeś ? Założona na sucho. Czym ewentualnie nawilżyć? Jeszcze raz dzięki za pomoc
Tomek21001 Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Są specjalne żele do tego.Na szybko - ślina i na rower,po chwili pot zrobi swoje ( też przewodzi doskonale). Jak dalej będzie lipa popróbuj z naprężeniem paska i ustawieniem. Poza tym 2.0 WL ma tylko jeden kanał transmisji,albo puls albo kadencja,może czujnik kadencji blokuje połączenie pomimo wyboru pulsu w menu.
blady74 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Napisano 11 Listopada 2014 może czujnik kadencji blokuje połączenie pomimo wyboru pulsu w menu. A jak to zresetować do ustawień fabrycznych? (wyciągnięcie baterii z licznika?) Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
Tomek21001 Napisano 11 Listopada 2014 Napisano 11 Listopada 2014 Jeśli dobrze pamiętam wszystkie przyciski jednocześnie przytrzymać,jak zapyta czy przywrócić,to potwierdzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.