Konradoss Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 witam, poszukuję jak najtanszego amortazytora, może być uzywany pod koła 28 i rame 19. nie potrafię za bardzo takiego znależć, dlatego proszę was o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akostarek Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Jakie masz stery ? to pierwsze pytanie przed dalszym poszukiwaniem. Następnie w przypadku używanego musisz zobaczyć jaką minimalną długość rury sterowej musisz mieć (żeby złapać mostkiem i nie zmieniać zbyt pozycji) Ja miałem u siebie SR NVX z mechaniczną blokadą, całkiem nieźle się sprawował przy większym obciążeniu (>85 kg), nowy można wyrwać za jakies 160 zł, używki pewnie poniżej 100. Suntour pod koło 28 (skok do 75): -NEX -NVX -NCX -NRX Te najtańsze nie porywają skutecznością i wagą, ale są banalne w budowie i dość niezawodne. Musisz też szukać amortyzatora umożliwiającego założenie hamulców takich, jakie obecnie posiadasz. Zostaje jeszcze kwestia dodatkowych mocowań pod błotniki itd (jeśli potrzeba). W katalogach znajdziesz dokładny opis i informacje o przeznaczeniu. http://issuu.com/why_gbr/docs/srs-2k15-final-x1 Z tanich możesz jeszcze szukać RST. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konradoss Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 http://allegro.pl/lazaro-integral-v1-aluminiowy-szybki-cross-altus-m-i4747342546.html oto mój rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akostarek Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Stery ahead, długość sterówki musisz sam zmierzyć (chyba, że kupisz nowy...). Ogólnie zmieni Ci się trochę "geometria" ramy jak tam wsadzisz "dłuższy" widelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.