jelen Napisano 28 Grudnia 2004 Napisano 28 Grudnia 2004 no tak, a więc proszę was abyście wzieli te ksiązki waszych babć, prababć i najlepsze dania które są specjałamii i smakują wam najlepiej opisali nam na łamach xc-zon, taki mały kącik obrzartyucha to ja zaczne jako pirwszy przpis na Szubę: Szuba jest to sałatka royjska czy cos kolo tego, jest opartana śledziqch a dokładniej matiasach , danie to jesrt w moim domu robione tylko i wyłącznie 3 razy do roku, na wigilie, wielkanoc no i oczywiscie n moje urodziny ok zaczynamy: tak wyglada mnie jwiecej to to a teraz poziomy : 1) czyli ten na samym dole 4 ugotowane ziemniki w mundurkach (obiramy skurk i zimne) scieramy na gróbj tarce 2) 1 duuuuuuza cebula pokrojona w kostke irozrzucona na ziemniakach 3) 6 płatów matiasów pokrojonych w szerz na 1 cm paski jak jest matias |=========| to kroimy go | | | | | | | | | | tak nie tak : ====== mam nadzieje ze wiecie o co chodzi no po prostu w szerz 4) 1 sredniej wie;kosci sloik marynowanych calych buraczkow startych na gróbej tarce 5) Majonez babuni Helmansa (tylko i wylacznie ten majonez) rozcieramy tak zeby ni bylo widac tylko majonez (z czasem kolorek z buraczkow przebije kremowy majonz ale o to wlansie chodzi 6) na nastepny dzien przed samynm podaniem na sredniej tarcre zetrzec nalzy 2 ZIMNE jajka ugotowane oczywiscie n twardo Bon Apetit aha cale daniestarcza na 6 osob (w mojej rodzinie na jedna zgadnijci na kogo hehe )
Mod Team Lookas 46 Napisano 28 Grudnia 2004 Mod Team Napisano 28 Grudnia 2004 hmm to ja powiem ze najlepsza jest pizza :wink: a ostatnio to jem kuleczki nesquick z sokiem pomaranczowym duzo jem makaronu z bialym serkiem tona cukru oraz cynamonu :wink:
SQN Napisano 28 Grudnia 2004 Napisano 28 Grudnia 2004 Przepis na herbate: 1.Idziemy do herbaciarni i wybieramy smak, ktory nas interesuje. 2.Powinnismy zaopatrzyc sie w przyzad do ktorego nasypiemy ziarenek herbaty (cos jak sitko ) 3.Miejsce, w ktorym chcemy przyzadzic herbate powinien panowac pozadek. 4.Trzeba umyc rece i czynnosci wykonywac pod opieka osoby doroslej 5.Wlejmy wode niegazowana do czajnika(w sumie moze byc to zwykla kranowa ) 6.Czekamy...W tym czasie mozemy nasypac magicznych ziarenek do naszego magicznego przyzadu lub jezeli jest to herbata expresowa wrzucmy saszetke do kubka/filizanki ale tak aby kartnik znajdowal sie na zewnatrz. W celu unikniecia wpadniecia kartonika mozna sznurek oplesc wokół uszka kubka, jak mamy filiznake to szkoda:P 7.Wlejmy wrzaca wode do qbka/filizanki. W sumie najpierw nalezalo by herbate przygotowac w porcelanowym czajniku - tak jest bardziej reprezentacyjnie; i dopiero wlewac do qbkow ale to nic 8) 8.Stosujac sie do instrukcji napisanych na opakowaniu/udzielonych przez wytrawnego znawce/smakosza lub smakoszoznawce odczekajmy az herbata zaparzy sie. 9.Czekajac mozna prawic sobie komplementy bo przeciez nie kazdy umie zaparzyc herbate... 10, Dla nie ktorych dodawanie cukru/glukozy/miodu to zbeszczeszczenie herbaty ale wszystko zaley od Waszej inwencji tworczej Gdy jest zimno nalezy dodac rum, ale skoro ma sie rum to po co komu herbata :wink: 11,Herbate nalezy postawic na stole umiejetnie (tzn tak zeby nie zalac sasiadow) 12.Nalezy zadbac by nikt nie przeszkodzil nam w roskoszowaniu sie niesamowita kwintesencja zniewalajacego aromatu wybornych lisci Herbaty! (tzn wylaczyc telefon ) 13,Pij malymi lykami...rozkoszuj sie kazdym z nich. 14. Gdy skonczysz wydus z siebie cos w stylu niepelnego orgazmu tzn. AaHhhh ewentualnie "O ###### gorace" 15,Sprzatnij, umyj, idz na rower. smacznego! 12,Nalezy zadbac aby nikt
Bizon Napisano 29 Grudnia 2004 Napisano 29 Grudnia 2004 A ja polecam pieczeń z Jelenia po hindusku a sztube sobie zrobie potem powiem jak samkowała
jelen Napisano 29 Grudnia 2004 Autor Napisano 29 Grudnia 2004 A ja polecam pieczeń z Jelenia po hindusku? Bizon Coś Ci sie po...myliło. ja nie lubie solariów..... a tak [ozatym, nie wiem czy to bylo tak super śmieszne :|,
thomash Napisano 29 Grudnia 2004 Napisano 29 Grudnia 2004 No w końcu Bizon musi coś z tobą zrobić, bo jak ci powie że nie ma kony dla ciebie :wink: :wink: :twisted:
Bizon Napisano 29 Grudnia 2004 Napisano 29 Grudnia 2004 Ooooch jeleń coś Ty takie przewrażliwiony no ale skoro uraziłem to Przepraszam
jelen Napisano 30 Grudnia 2004 Autor Napisano 30 Grudnia 2004 nie, no to j przepraszam, mialem dol lekkigo, ni no serio sorka...... ehhhhhh.
jelen Napisano 30 Grudnia 2004 Autor Napisano 30 Grudnia 2004 uf, czyli moge liczyc na kon w dalszym ciągU ? no wiesz tąktórą na wigilię mialem dostacpod choinkę
jelen Napisano 1 Stycznia 2005 Autor Napisano 1 Stycznia 2005 Ty mi tu "no baa"-ujesz akony jak ni bylo.... tak ni ma hehe
cann Napisano 1 Stycznia 2005 Napisano 1 Stycznia 2005 jak zawsze, inaczej nie da rady :!: :!: ale bynajmniej jest smiesznie :!: :wink: :mrgreen:
Bizon Napisano 1 Stycznia 2005 Napisano 1 Stycznia 2005 Może jakoś to się zwie ,ale czort to wie Gotujemy makaron (świderki alebo coś podobnego na pewnoe nie spagetti)lekko twrado.Odcedzamy.Bierzemy naczynko żaroodporne.Można je czymś wysmarować np masłem ,margaryna ale bardzo malo.Nastepnie na spód kładzimy boczek na to makaron tak okolo 5 cm następnie ser z boczkiem i zanów na to makaron i nzów ser i boczek.I tak aż sie wypełni naczynie.Na samą góre też ser i boczek .Potem do piekarnika. Jak sie góra potrawy zarumienie z ser roztopi wyciągamy i jemy.Niebo w gębie Ps Nie odpowiadam za wszelkie zatrucia i zgony
thomash Napisano 2 Stycznia 2005 Napisano 2 Stycznia 2005 Dla poprawy smaku proponuje dodać odrobinę arszeniku :twisted: :wink:
jelen Napisano 2 Stycznia 2005 Autor Napisano 2 Stycznia 2005 Bizon, jki ser, jaki boczek ? surowy, gotowany, wedzony ?? ser zolty chyba sie domyslam ale jak p lastrch tarty ? i jaki ser gouda amentaller no jakimow bo juz mam makaron
Bizon Napisano 3 Stycznia 2005 Napisano 3 Stycznia 2005 Ser zólty potarty boczek może byc jaki kto woli surowy ja lubie osobiście wędzony To jest super żarcie hmmmmmmm
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Stycznia 2005 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2005 dobra to ja sie wypowiem, zarzuce wlasnymi pomyslami - ostatnio czesto szamie kuleczki nesquick z sokiem pomaranczowym ( mozna zastapic innym teraz z czarna porzeczka ) - grzanki z goracym ciaaaaaagnacym serem polane polewa czekoladowa - groszek z marchewka na cieplo z frytkami - kanapki z buleczki( ewentualnie z chalki ) z zoltym serem, a na ser dzem morelowy/brzoskwiniowy/anansowy mi smakuje ale prubowac na wlasna odpowiedzialnosc :wink: no i zapomnialbym o wczorajszej pizzy na zimno na sniadanie z kakalkiem :mrgreen:
KAZUMI Napisano 7 Stycznia 2005 Napisano 7 Stycznia 2005 Lookas: no i zapomnialbym o wczorajszej pizzy na zimno na sniadanie z kakalkiem :mrgreen: Jak byłem we francji to podgrzewaliśmy mrorzona pizze pod maską samochodu było ciepłe i zjadliwe 8)
jelen Napisano 7 Stycznia 2005 Autor Napisano 7 Stycznia 2005 mi smakuje strasznie buleczka na t omaselko miodzik i ser żółty gouda do tego cieple mleczko mniaaaaaaaam
skrzynia Napisano 7 Stycznia 2005 Napisano 7 Stycznia 2005 mi smakuje strasznie buleczka na t omaselko miodzik i ser żółty gouda do tego cieple mleczko mniaaaaaaaam Myślałem, że o tej porze to tylko ja na forum siedzę :wink: Moja standardowa kolacja to tuńczyk prosto z puszki :lol: Dobre, szybkie i zdrowe...
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Stycznia 2005 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2005 Myślałem, że o tej porze to tylko ja na forum siedzę tylko ci sie zdaje paru uzytkownikow przewija sie przez forum w nocy, nie chce sie chwalic ale ja hyba najczesciej- ale tu by sie przydaly informacje od miecia o ile takowe ma ilosc logowan i ich statystyki :wink: a co do tunczyka tez bardzo lubie jednak nie ma to jak bagietka a na niej wedzony wegorz no niebo w gebie :mrgreen:
Karol Napisano 8 Stycznia 2005 Napisano 8 Stycznia 2005 W dniach 17,18, a może jak dobrze nam pójdzie to do końca tygodnia to musze siedzieć po nocach na pewnej grze :wink: Może pomożecie jak Wam się nudzi :?:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.