Pedziwiatr Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Trochę w temacie. Dostałem dziś od kolegi linka Pierońsko się ludzie potrafią zapienić. Efekt zaskoczył uczestnika na 2:25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Mi tu pachnie prowokacją (jakich w internecie z resztą wiele). Nikt przy zdrowych zmysłach nie montuje sobie kamery z przodu i z tyłu, ani nie wchodzi w polemikę, że sytuacja się rozkręca... Większość normalnych ludzi wtedy odjeżdża, a nie ustawia kamerę, żeby się lepiej nagrywało... Ja nie mam kamery i mi takie rzeczy się nie zdarzają. A na marginesie fikołek kierowcy był wręcz epicki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Nikt przy zdrowych zmysłach nie montuje sobie kamery z przodu i z tyłu, ani nie wchodzi w polemikę, że sytuacja się rozkręca... Wyspy to jednak inna kultura. W Polsce dopiero mamy zaledwie masy krytyczne, a fajwokloki od dziesiątek lat funkcjonujący CTC, masy krytyczne w moim mieście to raczej piknik niż demonstracja, do tego mnóstwo klubów podległych pod british cycling i od prawie trzydziestu lat "kartę rowerową" obecną w szkole tak jak religia w Polsce. Dlatego dwie kamery na rowerze, jeszcze w erze youtube są tak powszechne jak rejestratory w samochodach (nie kazdy ma ale służą bezpieczeństwu użytkownika). Uciekać? A po co? Z buractwem się tutaj konfrontuje - społeczeństwo obywatelskie. A sam film pełni rolę prowokacji, bo prawdopodobnie sprawa się już dawno skończyła - bo pomijając wykroczenie drogowe, to napaść zaraz po słowach "zabiję cię", próba kradzieży i z drogowych dochodzi jeszcze kopniak w rower wraz z godzeniem się na konsekwencje jakie mogą spotkać rowerzystę bez kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Uciekać? A po co? Z buractwem się tutaj konfrontuje - społeczeństwo obywatelskie. Ciekawa interpretacja społeczeństwa obywatelskiego. W moim mniemaniu prawidłową reakcją społeczeństwa obywatelskiego byłoby wykręcenie telefonu 112, a nie nakręcanie sytuacji i filmowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Mi tu pachnie prowokacją (jakich w internecie z resztą wiele). Nikt przy zdrowych zmysłach nie montuje sobie kamery z przodu i z tyłu, ani nie wchodzi w polemikę, że sytuacja się rozkręca... Większość normalnych ludzi wtedy odjeżdża, a nie ustawia kamerę, żeby się lepiej nagrywało... Ja nie mam kamery i mi takie rzeczy się nie zdarzają. A na marginesie fikołek kierowcy był wręcz epicki... Fakt, w necie od pioruna filmów gości szukających kłopotów. Tak dużo, że nawet nie chce mi się dokładnie przyglądać kto pieniacz, a kto normalny. Ja też nie mam kamery, ale od czasu do czasu się komuś przydaje. Jakby tak nie fiknął, nie zamieszczałbym filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.