Skocz do zawartości

[manetka]Urwałem śrubę- co zrobić?

kowal119

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniałem ostatnio linke do przerzutki. Więc odpiąłem ją od strony manetki shimano st-ef25, tej 7-biegowej. Jest tam taka śrubka i na niej nakrętka. I żeby ściągnąc linkę odkręciłem tą śrubkę, a gdy chciałem założyć nową użyłem do przykręcania tej nakrętki klucza i urwałem śrubę, około 0,5 cm razem z nakrętką. N iestety zostało za mało śruby i nie da sie ponownie tego przymocować. Próbowałem od dołu odkręcić i zmienić tą śrubę, ale jest zabezpieczona takimi kawałkami metalu. CO mam zrobic?? Nie jestem w stanie wymienic teraz manetki. Prosze o szybką odpowiedz. Dodam ze ta nakretka jest przykrecana palcami praktycznie i przytrzymuje tylko taką blaszkę, lecz jak ta blaszka nie jest przymocowana, to mechanizm w manetce przeskakuje :033:

nie jestem pewien czy dobrze rozumiem Twój problem ale jeśli jest to ta śruba o której ja myślę :wink: to możesz spróbować jej nie przykręcać tylko założyć linkę bezpośrednio do manetki a regulować jedynie śrubą przy przerzutce.

Jednak tak jak mówiłem, nie wiem czy zrozumiałem to właściwie. Najlepiej wstaw zdjęcie albo jak nie masz cyfrówki to chociaż znajdź zdjęcie manetki i zaznacz w Paincie o którą śrubę chodzi.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...