kowal119 Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Zmieniałem ostatnio linke do przerzutki. Więc odpiąłem ją od strony manetki shimano st-ef25, tej 7-biegowej. Jest tam taka śrubka i na niej nakrętka. I żeby ściągnąc linkę odkręciłem tą śrubkę, a gdy chciałem założyć nową użyłem do przykręcania tej nakrętki klucza i urwałem śrubę, około 0,5 cm razem z nakrętką. N iestety zostało za mało śruby i nie da sie ponownie tego przymocować. Próbowałem od dołu odkręcić i zmienić tą śrubę, ale jest zabezpieczona takimi kawałkami metalu. CO mam zrobic?? Nie jestem w stanie wymienic teraz manetki. Prosze o szybką odpowiedz. Dodam ze ta nakretka jest przykrecana palcami praktycznie i przytrzymuje tylko taką blaszkę, lecz jak ta blaszka nie jest przymocowana, to mechanizm w manetce przeskakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 nie jestem pewien czy dobrze rozumiem Twój problem ale jeśli jest to ta śruba o której ja myślę :wink: to możesz spróbować jej nie przykręcać tylko założyć linkę bezpośrednio do manetki a regulować jedynie śrubą przy przerzutce. Jednak tak jak mówiłem, nie wiem czy zrozumiałem to właściwie. Najlepiej wstaw zdjęcie albo jak nie masz cyfrówki to chociaż znajdź zdjęcie manetki i zaznacz w Paincie o którą śrubę chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 10 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Nie o tą śrubę mi chodziło, szukałem w serwisach tej czesci, nikt nie ma, więc zakupilem manetki st-ef 50. Ta śruba jest niezbędna, ona jest w środku manetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 wiem o co chodzi:) taka dluga srodka "przebijajaca" manetke? mozesz na wyjac bo te blaszki da sie odgiac i potem pozaginac;> tzn tak mi sie wydaje ze o to ci chodzi:D Pozdro:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 12 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Probowalem tak i niestety nic z tego. Trzyma pare zmian, ale jak jest nienaciągnięta linka, próbowałem nawet kleić kropelką to blaszkę do śrubki, ale nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 1. niepotrzebnie ruszales, linke mozna zmienic bez wew. ingerecji 2. nigdy i nigdzie nie dostaniesz tej srobki (swego czasu szukalem do manetki stx rc) 3. najtaniej bedzie jak kupisz uszkodzona manetke na allegro 4. jesli nie znajdziesz na allegro musisz kupic nowa manetke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.