Skocz do zawartości

[oświetlenie] przednia lampka na usb, do miasta

ddr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

decathlonowa, mocowana na silikonową opaskę. Bardzo wygodna, świeci chyba wystarczająco na miasto, ale dosyć droga - 50zł

Jest ich kilka, którą konkretnie polecasz? 

@mapmen

Używałeś/możesz polecić?

Napisano

@mapmen

Używałeś/możesz polecić?

Nie używałem, jest to lampka Spanningi, zazwyczaj robią dość sensowne produkty. Jak ładowanie USB nie byłoby wymogiem to może Kross Silky na 1 paluszek AA?

Napisano

@piotreeek

Ale jesteś z niej zadowolony?

@mapmen

Ładowanie przez USB to wymóg. Koszystam z oświetlenia dość intensywnie I zużywam tony baterii.

Dzięki za namiary na ten model.

Napisano

Mimo wszystko nie są tak wygodne jak usb. Ale jak nie znajdę nic sensownego to pewnie rozważę tą opcje. 

Napisano

Ja z kolei nienawidzę urządzeń ładowanych przez USB. Nie widzę tu nic wygodnego, tylko uniwersalnego - podpinasz gdzie się da.

A wad dla mnie jest masa od

- często niewymienny akumulator

- brak możliwości zdecydowania o typu akumulatorka

- ładowarki akumulatorków są kombajnami od ładowania (MH-C9000, liitokala)

- nie płacisz w każdym urządzeniu za funkcję ładowania czy akumulatorek, ba! jak urządzenie się zestarzeje to możesz akumulatorek przełożyć do nowego

I aby nie było korzystam z obu rozwiązań (akumulatorki i ew. wbudowane baterie w urządzenia), ale jednak jak mogę to wolę normalnie akumulatorki.

Pewnie akumulatorki i tak mają jakieś ładowarki pod USB, ale wiem - to nadal nie to samo.

Napisano

@grzech1991

Chciałbym raczej uniknąć dyskusji o tym, które rozwiązanie jest lepsze. Jestem przekonany, żeby kupić taką, którą można ładować przez usb. Mam taką tylną i do miejskiego roweru sprawdza mi się to wspaniale. 

Napisano

@piotreeek

Ale jesteś z niej zadowolony?

tak. Jako lampka pozycyjna do miasta sprawdza się wyśmienicie. Jest wygodna i nie trzeba wozić na kierownicy dedykowanego uchwytu. Zapinam na którym z rowerów chcę, szybko i pewnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...