Skocz do zawartości

[plecak]Jaki polecacie?

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
a tak swoja droga to jaka pojemność ma taki zwykły plecak szkolny ? 15/20l ?

Mój szkolny ma chyba 26l :wink:

Plecak mam coś takiego , tylko starszy model w innej kolorystyce.

Napisano

ja jezdze z plecakiem rockridera (decathon) kupiłem go we francji za 39,9 (ojro) plecak ma 20 litrow 2 litrowy bukłak fajny system mocowania kasku/przeciwdeszczowki jedze juz 2 lata i nic sie nie dzieje z nim. jestem bardzo zadowolony polecam :)

rockrider model 6

Napisano

Nie wiem czemu, ale nie działają mi żadne linki oprócz Bergsona. :)

A to aukcja przeniesiona, a to nowa strona MkBike, albo Error na Camelbacku...

A jaki plecaczek z bukłakiem byłby dobry za ok 150-200 zł?

Napisano

Nie wiem czemu, ale nie działają mi żadne linki oprócz Bergsona. :P

A to aukcja przeniesiona, a to nowa strona MkBike, albo Error na Camelbacku...

A jaki plecaczek z bukłakiem byłby dobry za ok 150-200 zł?

Mialem sobie pod koniec tamtego roku kupic plecak do wszystkiego, najlepiej z tunelem powietrznym pomiedzy plecami a plecakiem.

Wybor na poczatku padl na Karrimora AirSpace 35 l (a moze 30l ), tyle, ze cena 299 skutecznie odstraszala.

Po jakims czasie trafilem na Alledrogo Hannah Jump 25 - normalnie bardzo fajny plecaczek, a kosztowal 139 PLN. Firme znam, bo posiadam jej spiwor (model Hiker) i naprawde, moge polecic. Oprocz tego kupilem tez plecak typowo rowerowy o pojemnosci 9 litrow f-y Dunlop za (az!) 13 zl (nowka)... Takze z tunelem powietrznym, szelki sa z siatki, takze powietrze lepiej chlodzi.

Napisano

A co myslicie na temat tego PLECAKA. Od producenta dostałem bardziej konkretne informację:

Kolor: niebieski

Objetość:17 L

Waga: 0,48 kg

Materiał:poliester 600 HD 3 PU

Zdjęcie pleców:

obraz0029bz.th.jpg

• Mod Team
Napisano

pyootr - ja bym nie kupił plecaka firmy Topgal. Miałem plecak tej firmu i się szybko rozpruł mimo dosłownie sporadycznego użytkowania. Z gwarancją problemy potworne i długi czas oczekiwania. Dopiero po kilku wizytach w sklepie, przytoczeniu argumentów prawnych i zrobieniu awantury udało mi się odzyskać swoje pieniądze, a niesmak do firmy pozostał.

Napisano

pyootr - ja bym nie kupił plecaka firmy Topgal. Miałem plecak tej firmu i się szybko rozpruł mimo dosłownie sporadycznego użytkowania. Z gwarancją problemy potworne i długi czas oczekiwania. Dopiero po kilku wizytach w sklepie, przytoczeniu argumentów prawnych i zrobieniu awantury udało mi się odzyskać swoje pieniądze, a niesmak do firmy pozostał.

Dobrze jest znac takie opinie. Chyba sie jednak skusze na plecack Salomona. Maja taki jeden model do biegania i na rower. Tylko ta cena 169 zł troche odstrasza.

Napisano

dzisiaj przyszedł do mnie zamówiony na allegro plecaczek

Firma: Iceberg

Model: Running

Pojemność: ok 10l

Bukłak: 2l

Cena (razem z przesyłką etc.): 90zł

Plecak sprawia wrażenie naprawdę solidnego , bukłak zreztą też

Niestety jeszcze w akcji go nie testowałem bo dopiero wczoraj wieczorem do mnie przyszedł także niewiele mogę powiedzieć np. o systemie wentylacji (przetestuje, napiszę)

Bukłak śmierdzi ;)

Spróbuje wlać do niego wodę z kwaskiem cytrynowym, jak to któryś z forumowiczów proponował, i zobaczymy czy sie poprawi

Wężyk i jego końcówka dobrze wykonana, płyn leci po ściśnięciu zębami wystarczającym strumieniem który zresztą można regulować przez zamykanie i otwieranie takiego zaworka :-)

plecak10ux.th.jpg

plecak24az.th.jpg

plecak39yl.th.jpg

plecak40oi.th.jpg

plecak56je.th.jpg

plecak63oc.th.jpg

• Mod Team
Napisano

Też mam ten plecak. Jak się spisuje... hmmm mało w nim jeździłem więc trudno powiedzieć. Bez bukłaka jest nawet wygodny i mimo że plecy się pocą to nie jest źle. Po wpakowaniu wora z wodą plecak całkowicie przylega do pleców i nie jest to przyjemne. Myślę że część przylegająca do pleców mogłaby być sztywniejsza. No i ogólnie za duży to on nie jest, ale na dłuższe przejażdżki w sam raz. Można w niego bez problemu wcisnąć aparat, dętkę, pompkę, narzędzia, drugą koszulkę itp.

Napisano

Moze mi ktos wytlumaczyc jaka tak wielka roznica jest miedzy zwyklym plecakiem za np. 50 zl a tym wlasnie powyzej?? Co w tym drugim jest takiego ze nie jezdzicie w najzwyklejszych??

• Mod Team
Napisano

Różnica jest taka, że zwykłe plecaki nie mają żadnej wentylacji pleców, przez co przylegają do nich i jest to bardzo uciążliwe.

Napisano

Ja mam taki :

http://www.fjordnansen.com.pl/site/index1....BIKE%20AIR%2030

i jest absolutnie geniealny ;]

Ma na plecach siatke dystansowa, wiec wisi caly czas jakies 3-4cm od plecow. Wiaterek tam smiga i chlodzi plecy, uczucie takie jakby sie wogole plecaka na plecach nie mialo. No i do tego przystosowany do camela i ma pelerynke na deszcz. Oczywiscie jest to wiekszy plecaczek rowerowy, wiec raczej nic dla oszczednych na gramach. Ale sie za to mozna zapakowac do niego spoko na 2 dni pod namiotem ;]

z bliska ten wynalazek wyglada tak :

an7gnoe7dslnk480.jpg

http://images2.fotosik.pl/59/p28zj4pjhd2yrtkz.jpg << tu druga fota ale cos nie moge jej wyswietlic

Mialem w zyciu juz troche plecaczkow z bardzo roznymi systemami wentylacji i najczesciej efekt byl minimalny.. ale to jest zupelnie inna jakos zycia.. ;]

Napisano

no więc jeszcze odnośnie tego ICEBERG'a

plecak jest dosyc wygodny ale tylko pod warunkiem, że go zbytnio nie obciążymy

2l wody + dętka, 2 imbusy, pompka, łyżki + bułka i czekolada + polar = wygodnie

dzisiaj do tego zestawu dołączyłem aparat fotograficzny (sporo waży) i się normalnie jechać nie dało

skróciłem sobie trasę o ponad połowę i pojechałem do domu tak plecy bolały

Napisano

Przez kilka dni także interesowałem się plecakami i trochę na ten tema przeczytałem: recenzje, opinie, itp.

Pierwsza sprawa to jak już wspominano, warto zebrać trochę więcej gotówki niż 100zł i kupić coś pożądnego - zazwyczaj, markowego.

Czytałem dużo i przeglądałem różne oferty markowych plecaków, takich jak: Bergson, Deuter, F 7 PRO, Jack Wolfskin, Karrimor, Lafuma, Pajak, Salewa, The North Face, Wolf Gang, itd.....

Z tych marek przypadł mi początkowo Karrimor ze względu na dożywotnią gwarancje, nie wspominając o porządnym wykonaniu, którą resztą ma większość firmowych plecaków. Jednak nie mogłem znaleźć odpowiedniego plecacka z ich oferty....

Wybór mój w końcu padł na Deuter`a. Ponieważ ma szeroką ofertę dla Bikerów (co mnie niezmiernie ucieszyło ;-)) Wiele z ich produktów otrzymało liczne nagrody i wyróżnienia - jednym słowem gwarancja jakości.

<<Trans Alpine30>>

Ten oto, powyżej zamieszczony link przedstawia mój wypatrzony plecak :033:

…. Wiem cena powala. Ale szybko znalazłem ten sam plecak tylko u Zach. Sąsiadów po cenia 59.90 Eur !!! czyli jakieś 230zł. Za tą cenę naprawdę warto!

Przeczytajcie opis plecaka a sami zrozumiecie, że za taką jakość i wszechstronność warto wydać trochę więcej niż 100 zł :)

. . . Ma wszytko co się może przydać podczas wyprawy rowerowej

Tu macie Rowerowe plecaki i bukłaki Deutera (pełna oferta, by rower.com): <<>>KLIK<<>>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...