Gość szahir Napisano 1 Lutego 2005 Napisano 1 Lutego 2005 Ja jestem w posiadaniu plecaka z Authora A-B111 koszt około 100 zł i nie narzekam jest świetny przejechał już ze mną około 5500 km praktycznie niezniszczony a dokądkolwiek idę zawsze go nosze na plecach, czyli morał z tego taki, że drogie nieznaczny lepsze :mrgreen:
KAZUMI Napisano 1 Lutego 2005 Napisano 1 Lutego 2005 Plecak pierwsza kalsa Yaku :mrgreen: Zazdroszcze 8)
Bizon Napisano 1 Lutego 2005 Napisano 1 Lutego 2005 Ja jestem w posiadaniu plecaka z Authora A-B111 koszt około 100 zł i nie narzekam jest świetny przejechał już ze mną około 5500 km praktycznie niezniszczony a dokądkolwiek idę zawsze go nosze na plecach, czyli morał z tego taki, że drogie nieznaczny lepsze :mrgreen: Drożesz nie zawsze lepsze to fakt ale co do plecaków to zdania nie zmienie za 100 to szajs bez urazy
yak Napisano 1 Lutego 2005 Napisano 1 Lutego 2005 prawidlowosc drozsze=lepsze, niestety jest faktem. i w rowerach widac to bardzo wyraznie. nawet bym to odwrocil i powiedzial ze rzeczy lepsze dostaja wyzsze ceny... choc oczywiscie sa wyjatki. madroscia jest znalezc sobie cos bardzo dobrego w taniej cenie. i ciesze sie szahir ze udalo ci sie z tym authorem, choc musze przyznac ze ja o tej firmie mam zle zdanie.
Gość szahir Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 udalo ci sie z tym authorem, choc musze przyznac ze ja o tej firmie mam zle zdanie. A jeżeli można spytać to, o co dokładnie chodzi o sprzęcik rowerowy czy może o ubiory authora, bo co do tego drugiego to nie polecam rękawic, bo to sam szajs a rower mi śmiga, chociaż sypnęły mi się przerzutki tylnie i wymieniłem na XT 2004 (świetna sprawa)
Gość szahir Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 …hm….. Zastanowiwszy się dłużej to stery też poszły się pier….. Musiałem łożyska wymieniać a takie pieekne byly amerykańcskie (Ritchey).Jeżeli bym miał kupić sprzęcik jeszcze raz to tylko ze scota czarna matowa rama cudeńko ach…….. Pomarzyć mogę :lol:
yak Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 chodzi mi o akcesoria i ciuchy. ramy i tak wszystkim robi pewnie ta sama fabryka gdziestam w chinach, a osprzet jest innych firm i author to tylko sklada. zreszta ciuchy i np. lampki czy plecaki tez im robi jakis oem, tyle ze na jakis tani i jakosc po prostu slaba.
KAZUMI Napisano 2 Lutego 2005 Napisano 2 Lutego 2005 Nawet polskim firmy korzystają z roboty chińczyków :wink: Np: nieistniejacy Alpinus szył ubrania w chinach ale nie dlatego upadł 8)
yak Napisano 3 Lutego 2005 Napisano 3 Lutego 2005 pewnie ze wszyscy szyja na dalekim wschodzie (nie tylko w chinach) tylko ze jedni maja tam swoje fabryki, inni ida do oemow, jedni maja kontrole jakosci, innie nie, jedni daja projekty porzadne, inni ladnie wygladajace...
Gość szahir Napisano 3 Lutego 2005 Napisano 3 Lutego 2005 Z ramami jest to samo Author czy Giant różnią się tylko napisami i kształtem a wszystko jest czaskane w jednej fabryce na Tajwanie
Gość BikerFG Napisano 15 Lutego 2005 Napisano 15 Lutego 2005 wiem ze plecaki Authora byly wczesniej skrytykowane, ale moze jednak ktos jezdzi z modelem TURBO I ??? co byscie powiedzieli na jego temat ? bo wydaje sie byc przynajmniej poreczny :arrow: OPIS
enzo2 Napisano 15 Lutego 2005 Napisano 15 Lutego 2005 Ja wam powiem: mam plecak za free z promocji Marlboro i jestem bardzo zadowolony. Z resztą nie widze w tych plecakach nic co by było warte ich (wysokiej) ceny, jeżeli jest innaczej to mnie uświadomcie
yak Napisano 16 Lutego 2005 Napisano 16 Lutego 2005 warty kazdej ceny jest system wentylacyjny miedzy plerami a plecakiem. bikerfg-> bardzo ladny plecak, ramiaczka z siateczki (wazne), dwa trzymania na brzuch i klate, z tylu miejsce na kask czy karimate... generalnie daje rade. tylko te materialy... czy wytrzyma dlugie lata?
thomash Napisano 16 Lutego 2005 Napisano 16 Lutego 2005 Wszystko zależy od materiału, jeżeli nie jest mocny to po co wydawać tyle pieniędzy na plecak... Ja swój kupiłem za 35zl, ramiona z siateczek, poduszka lędźwiowa, system wentylacji, mocowanie na kask itd. I jeżeli po roku mi się rozwali nie strace dużo, ale materiał jest dosyć mocny i plecak pojeździ ze mną jeszcze długi czas
Bizon Napisano 16 Lutego 2005 Napisano 16 Lutego 2005 Materiał zazwyczaj jest mocny tak mi się zdaje tylko oni zszywać nie umieją wszystko puszcza na szwach :-?
Gość BikerFG Napisano 16 Lutego 2005 Napisano 16 Lutego 2005 jeszcze nawiazujac do plecaka Author Turbo I: "bardzo lekki plecak kolarski / tkanina trudno przemakalna / anatomiczna konstrukcja oraz system Air Vent zapewniają wysoki komfort użytkowania / kieszenie wewnętrzne i zewnętrzne / wewnątrz system mocowania butelki / elementy odblaskowe na zewnątrz miejsce na kask, pompkę i lampkę / odzielna kieszeń na worek z wodą / na pasie naramiennym uchwyt na komórkę / komora główna zapinany na zamek / pasy nośne wykonane z oddychającej siateczki" zwrocilem na to uwage teraz i wlasnie ta tkanina mnie martwi... trudno ale jednak przemakalna :?
Bizon Napisano 16 Lutego 2005 Napisano 16 Lutego 2005 Dokładnie u mnie pisało nieprzemaklany i co ...... nie dość ze materiał który miał być nieprzemaklany (zaszyty od środka) cały sie popruł to do tego nieprzemaklany to nie był :-(
Gość BikerFG Napisano 16 Lutego 2005 Napisano 16 Lutego 2005 ale znowu w ofertach innych sklepow [rzy tym modelu pisza ze jest nieprzemakalny. heh. :?
KAZUMI Napisano 16 Lutego 2005 Napisano 16 Lutego 2005 W tym plecaczku niepodobają mi sie ramiączka z siateczki ja wole jakąś gąbeczke 8)
Gość BikerFG Napisano 16 Lutego 2005 Napisano 16 Lutego 2005 chyba niedlugo bede mogl Wam wiecej na jego temat napisac ;-)
Bizon Napisano 16 Lutego 2005 Napisano 16 Lutego 2005 ale znowu w ofertach innych sklepow [rzy tym modelu pisza ze jest nieprzemakalny. heh. :? No i teraz byc tu mądry człowieku jak nie kupisz to się nie przkonasz :-( ale nie wierze tak do końca w jego nieprzemakalność
Gość BikerFG Napisano 17 Lutego 2005 Napisano 17 Lutego 2005 niezle rozbieznosci cen sa ... w jednym sklepie 125 zl w innym 179 :shock:
Gość BikerFG Napisano 19 Lutego 2005 Napisano 19 Lutego 2005 oka, juz wiem na 100%, ze cos nt. tego plecaka Author Turbo I bede mogl napisac
Marix Napisano 22 Lutego 2005 Napisano 22 Lutego 2005 A ja jeżdże 4 lata na plecaku turystycznym nie za dużym na targu i jest rewelacyjny mimo ze nie ejst specjalnie na rower i siez nim nie rozstane:-) Raz sie zrobila dziura przy zamku to poszedlem do szefca i za 5 zl zszyl mi to jak nowy a nawet lepiej...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.