ishi Napisano 2 Stycznia 2015 Napisano 2 Stycznia 2015 Ta podkładka nie powinna przypadkiem iść NA blat HCC? O ile pamiętam z ich instrukcji właśnie tak przestawiony był sposób montażu. PS. na rynku pojawiła się pierwsza kompletna kaseta 10s z zebatka 40+ http://www.bikerumor.com/2014/12/31/trickstuffs-10-speed-11-41-mtb-cassette-now-available-through-radsport-usa/
cyroniok Napisano 3 Stycznia 2015 Napisano 3 Stycznia 2015 gdy dałem na tarcze były problemy z poprawnym działaniem przerzutki nie dało rady ustawić.
ishi Napisano 9 Stycznia 2015 Napisano 9 Stycznia 2015 gdy dałem na tarcze były problemy z poprawnym działaniem przerzutki nie dało rady ustawić. Nie chce Cie martwić kolego ale właśnie mam w łapkach HCC 42T + kasetę SLX CS-HG81-10 i załączoną podkładkę daje się pomiędzy HCC, a pająk kasety! Ten dystans niweluje różnicę pomiędzy powierzchnią osadzenia pająka na wolnobiegu, a wystającymi nitami trzymającymi największą koronkę kasety Sprawdziłem też kastę SRAM i tam nity są jeszcze bardziej wystające niż w sh*tmano. Stąd producent w zestawie zapewnie daje 2 rodzaje podkładek: 1mm - sh*tmano, 1,5mm - sram. Dokręcenie kasety tego jak to zrobiłeś na filmie spowoduje, że kaseta wygnie zębatkę HCC w kierunku koła. Przyczyny nie ogarniania przełożeń szukałbym w przerzutce lub złej linii łańcucha.
cyroniok Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 zębatka jest z Aluminium 7075 T6 wygięcie było by dość trudne zresztą i tak przechodzę na xx1
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.