Skocz do zawartości

[kierunkowskaz] podziękowania

Rekomendowane odpowiedzi

Jak często ktoś Wam trąbi, tylko w celu ostrzeżenia o wyprzedzaniu? Raz na rok, czy może aż dwa?

Sam kierunkowskaz średnio mnie obchodzi, gdy jedzie jeden samochód i za nim jest pusto. Natomiast w przypadku gdy jadą dwa lub więcej to takie miganie powinno być czymś normalnym - następny kierowca wie, że na drodze jest coś, co zaraz trzeba będzie wyprzedzić. 

• Mod Team

Podkreślam sygnalizuje się klaksonem z odległości 800-300m wtedy rowerzysta ma czas na reakcję np. zjechanie do prawej i go nie przestraszymy. Trąbiemnie z 20m to głupota. Doświadczyłem milion razy takiej bezmyślności ale jeśli ktoś robi to prawidłowo to jak najbardziej jest ok.

@@realkrzysiek, Moim zdaniem dużo bardziej pożądanym przejawem kultury jest stanie w kolejce do wyprzedzenia i czekanie na swoją kolej. Nie raz byłem świadkiem gdy twardziej brał się za wyprzedzanie kilku pojazdów na raz a potem musiał się ratować (czy też inni musieli go ratować ustępując miejsca). A w przypadku, gdy otwierającym kolejkę jest rowerzysta, skutki mogą być tragiczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...