Skocz do zawartości

[ zawór ciśnienia amortyzatora ] problem w znalezieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , poszukuję takiego zaworka jak na zdjęciu , szukałem oczywiście w inernecie ale znalazłem tylko w USA ( link na dole ) , proszę o pomoc może ma ktoś taki w starym amortyzatorze ( mój amor to maverick sc32 ) , z góry dzięki

post-114827-0-10908700-1415209244_thumb.jpg

http://store.resuspension.com/product.php?productid=18713

przepraszam za zdjęcie ale nie wiem jak dać większe żeby miało do 11 kb

Poszukałem i ciężko o zamiennik.
Spytaj w harfa-harryson.

Albo jak się nie uda to idź do zakładu ślusarskiego, myślę, że nie będzie problemem dorobienie takiego

Zaraz, zaraz, czy ja dobrze widzę, ze ten element ma taki sam, prawy gwint M8x0,75 po obu stronach?

Jeśli tak, to ja nie widzę problemu z naprawą...
Zdobyć dętkę z długim wentylem AV i dwie nakrętki sześciokątne M8x0,75 niskie, podkładkę śr. wew. 8 gr. 0,5-0,7mm, na wentylu zrobić w jednym miejscu rowek na oring (zebrać gwint na długości ok 1mm, z braku tokarki chwycić wiertarką i obtoczyć pilnikiem), następnie do tego miejsca dokręcić nakrętkę, skontrować drugą, i będzie działać, za mniej niż 10zł.

Niestety nie widzę gotowych rozwiązań innych niż dedykowany zawór.

Może połazić po większych serwisach w większych miastach, może mają takie z wymian zepsutych widelców...

Nie wiem z czego zrobiony jest korek, ale ślusarsko powinno dać się to rozwiązać przez rozwiercenie, nagwintowanie drobnozwojem i wkręcenie tulei z kołnierzem i rowkiem pod oring gwintowanej wewnętrznie na M8x0,75, w tuleję już zwykły schrader. Ale jesli ktoś nie ma dostępu do narzędzi lub znajomego który to zrobi, może nie opłacać się tego gdzieś zlecać (o ile gdzieś by w ogóle przyjęli takie zamówienie). To raczej ostateczne wyjście.

Witam , nikt z powyższych nie odpisał ale znalazłem na angielskim ebayu taki jakie były montowane w foxach do roku 2007 i zamówiłem , także uważam temat za zamknięty . Jeszcze raz dziękuję za pomoc . Pozdrawiam.

http://www.ebay.co.uk/itm/Fox-Air-Valve-Assembly-Fork-Forx-Shock-802-00-001-/400785736447?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item5d50b102ff

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...