Skocz do zawartości

[pojemnik na narzędzia do koszyka] w kształcie bidonu

andybike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie. Zastanawiam się nad jakimś pojemnikiem mocowanym w koszyku do bidonu w którym można by zmieścić dętkę (700x35c), jakiś klucz, dowód, parę złociszy, może pompkę CO2. Znalazłem 4:

1.POJEMNIK TRANSP. NA NARZĘDZIA B'TWIN

2.Elite Byasi

3.SKS Cagebox

4.Pojemnik na klucze BTL-18L Tools & Tubes

Macie coś takiego ? Co polecacie ? Może jakieś fajne zestawy szosowe ?

PS. Nie chodzi mi o torbę/sakwę podsiodłową

Napisano

Pojemnik btwin 550ml (12pln) jest dość mały ale za to komfortowo wyciąga się z niego przedmioty, natomiast wyciągnąć dętkę z długiego pojemnika elite (700ml) to trzeba się nagimanstykować. SKS ma w ofercie mega długie pojemniki 900ml ale daje w gratisie worek który ułatwia wyjmowanie. BBB nie miałem okazji obejrzeć.

Do pojemnika btwin mieści się na długość pompka pro cnc telescopic - jedyna tak krótka na rynku (13cm) którą da się nabić 7 barów. Pompki na CO2 omijałem.

Mam, używam, polecam.

PS Gorąco nie polecam używania bidonu do transportu pompki i dętki - jest dramat z wyjmowaniem.

Napisano

Ale wtedy nie będę miał +1 do lansu :)

Montujesz na kierownicy różową trąbkę zamiast dzwonka czy jakiegokolwiek innego sygnału i twój lans bonusuje pod stratosferę. Lans podnosi się do potegi trzeciej z każdym jej użyciem.

Zamiatasz swoim EGO wszystko i wszystkich,

twoje SUPEREGO jest ponad wszelką kulturą - jest doskonałe,

a twoje ID masturbuje się nieustannie w imię zasady przyjemności.

... tylko dzięki różowej trąbce na kierownicy.

A tak na serio, to z powodzeniem bidon się do takich zastosowań w zupełności nadaje. Sam go używam i o ile rzeczy są uprzednio włożone w skarpetę, nie ma problemów z wyjęciem czegokolwiek. Przecież nie będziecie starali się wtyjmować dętki poprzez ustnik. Racja?

Napisano

@parmenides

dzięki, właśnie o czymś takim myślałem, tylko nie wiedziałem jak to się nazywa i gdzie to znaleźć :)

Co do zwykłych bidonów to często kosztują tyle co najtańsze pojemniki a do tego mój np. po odkręceniu ma otwór mniejszy niż jego średnica przez to trudno coś tam upchnąć.

Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi, za te z nutką ironii również :laugh:

Napisano

Nie. Pompki co2 i nabojów nie ma w tym zestawie. 50 zeta - sam musisz ocenić i do tego zaworek do co2 i 2 lub 3 naboje na początek. Jak znam życie, będziesz chciał pierwszy nabój użyć, żeby sprawdzić jak pompuje:) Wyjdzie Cię razem komplet pewnie ze 100 zł. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...